Няколко хипотези се въртят от 2 дни за него, но

...
Няколко хипотези се въртят от 2 дни за него, но
Коментари Харесай

Кой е мотористът от бруталната катастрофа на „Трапезица“ в Бургас

Няколко хипотези се въртят от 2 дни за него, само че към този момент публично изказване или отговор на въпроса няма

Повече от 48 часа след бруталната умишлена злополука, лишила без време живота на доблестните служители на реда Йордан Илиев и Атанас Градев в Бургас, един въпрос остава без отговор – нито от страна на полицията, нито от страна на прокуратурата.

Кой е и има ли той отношение каналджиите мотористът, който се вижда на фрагментите от Трапезица да се движи дружно с съдбовния рейс? 

Поради липса на задоволително положително качество на видеото е мъчно да се каже сигурно дали той е се движи настрана от пътническото возило или пред него. Неговото наличие на местопроизшествието е осезаемо, като в началото се вижда, че той се движи с съвсем същата скорост като тази на рейса – т.е. превишена с най-малко 50 км/ч., след което като че ли понижа, виждайки спряната по средата на входа на кръговото патрулка и рейсът го подминава, а той стопира, оглежда се, изчаква да преминат около него гонещите каналджиите граничари и като че ли потегля на югоизток към ул. „ Одрин “.

Кой е мотористът, се питат всички, гледали видеото, когато то се появи в късния следобяд в четвъртък. Няколко са и биещите се една друга хипотези, само че коя от тях е най-рационална ще опитаме да разгледаме по-надолу. А дали полицията го е разкрила и разпитала е различен въпрос, на който към този момент отговор няма.

Но той е и остава единственият директен очевидец на случая, който лиши живота на двамата служители на реда, тъй като единствен има директен взор върху случилото се. Задаваме въпроси и изричаме хипотези, тъй като до момента за въпросния мотор не се е споделило нищо.



Полицай

Това е минимум евентуалната догадка, тъй като отряд „ Сигма “, който ръководят мотори, са постоянно в екип по двама. На видеото наподобява, че мотористът кара пред рейса, което също дава знак, че надали индивидът е служител на реда. Въпреки това обаче тази догадка продължава да се върти в интернет пространството и съгласно някои е разумна, защото изяснява най-малко ненапълно за какво досега няма информация за това кой е моториста и дали е разпитан като директен очевидец.

Каналджия

Има късмет въпросният човек да е и каналджията, който е съветвал „ 15-годишния “ Омар, останал за непрекъснато в ареста по-рано през днешния ден, по какъв начин и къде да кара по радиостанция. Това би обяснило за какво той кара начело и за какво патрулния автомобил на Йордан Илиев и Атанас Градев блокира пътя пред мотора. Ако обаче моторджията фактически има някакво отношение към трафика на бежанци в съответния съдбовен случай, то това, че името му на никое място не се загатва като обвинен или даже като участващ в случилото се, е необичайно и даже съмнително. Проблемът обаче е, че видеоматериалът от злополуката, който стана обществен, е прекомерно къс, с цел да даде светлина върху това дали мотористът е карал от самото начало пред рейса и дали след злополуката фактически поема в посока ул. „ Одрин “.

Случаен човек

Много евентуално е мотористът да се окаже инцидентен човек, който е имал нещастието да се озове на пътя на препускащия с над 90 км/ч препълнен с мигранти рейс.  Тази догадка е разумна, най-малко ненапълно, защото съдейки от реакцията на индивида с мотора, може да се види, че той е сюрпризиран грубо от полицейския автомобил, изскочил пред него и на фрагментите явно се вижда, че той понижава скоростта си внезапно. От видеото се вижда още, че той едвам не трябва отвеян от рейса. Точно това би дало съображение за вероятно второ обвиняване към „ 15-годишния “ сирийски водач – такова за опит за ликвидиране, защото фактически единствено шанс избави живота на въпросния моторист. След удара в патрулката той наподобява стъписан от случилото се и наподобява в кратковременен потрес, от който съумява да се опомни след няколко секунди, към този момент спрял в лентата за завой надясно.

Който и да е мотористът и има ли отношение към злополуката или не, той остава безусловно единственият директен очевидец на случилото се в ранната заран на 25 август. В този смисъл разумният въпрос, който задаваме е: Открит ли е мотористът от полицията, разпитан ли е и бил ли е точно той един от първите отзовали се на помощ след злополуката, или фактически е отпрашил в посока ул. „ Одрин “. Защото отговорът на тази питанка може да има основно значение както за делото против Омар, по този начин и за цялостното следствие на случая.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР