Няколко хиляди украинци излязоха на митинг-шествие в Киев, за да

...
Няколко хиляди украинци излязоха на митинг-шествие в Киев, за да
Коментари Харесай

Хиляди на митинг в Киев казаха не на страха ВИДЕО

Няколко хиляди украинци излязоха на митинг-шествие в Киев, с цел да покажат единение на фона на опасенията от съветско навлизане. Украинският водач Володимир Зеленски сподели на хората да не се поддават на суматохата и съобщи, че към този момент има пренасищане от мрачни предсказания за война в медиите, съобщи Ройтерс.

Митингът идва, когато президентът на Украйна приканва жителите да не се паникьосват, защото страната е изправена пред опасността от съветска инвазия.
Размахвайки флагове и пеейки националния химн, хиляди украинци устояха студа на зимата, с цел да маршируват през столицата Киев, с цел да покажат единение пред лицето на Страх от съветска инвазия.

“Паниката е безполезна. Трябва да се обединим и да се борим за независимост”, сподели студентката Мария Щербенко в събота, изразявайки мнение, сходно на това, изразено от украинския президент Владимир Зеленски по-рано през днешния ден.

„ Оставам спокойна “, сподели тя, до момента в който слънцето надникна за малко през облаците във прохладен ден. „ Обичам Украйна. “

Някои носеха транспаранти с надпис „ Войната не е решението “, а други носеха транспаранти, призоваващи нацията към „ опозиция “.

Поради осемгодишния спор, който умъртви повече от 14 000 души в подкрепяния от Москва сепаратистки изток, Украйна в този момент е изправена пред опасността от пълномащабна инвазия от страна на Русия.

Кремъл се активизира Приблизително 130 000 бойци Около западния й комшия се организират военни игри през Беларус на север и военноморски учения в Черно море на юг.

Вашингтон предизвести, че войната може да избухне „ всеки ден “. Западните страни изтеглят дипломатите си от Киев и молят жителите си неотложно да изоставен Украйна. Съюзниците от НАТО също ускориха поддръжката си за Киев, като изпратиха спомагателни войски и военно съоръжение в Украйна.

Москва твърди, че дейностите й са нужни за гарантиране на жизненоважни ползи за сигурността и упреква НАТО за подкопаването на сигурността в района.

И даже Киев – макар апелите за успокоение от Зеленски и голям брой други водачи – приготви проект за евакуация на трите милиона поданици на столицата в очакване.

‘Бори се до края’
Но хората, които минаха по централните пътища на Киев, споделиха, че не се опасяват.

„ Ние сме тук, с цел да покажем, че не се опасяваме “, сподели Низар Новосилски, който пристигна на марша с двете си дребни деца.

Публиката изпя „ Душите и телата си ще поставим за скъпата ни независимост “, скандирайки думите на националния химн, тъкмо както правеха всеобщо в предходните месеци. Проевропейската гражданска война в Украйна през 2014 година

Бунтът от 2014 година предизвика Кремъл да анексира украинския Крим и по-късно укрепи протест в елементи от най-вече рускоговорящата, индустриализирана източно от някогашната руска република.

Нито пък Русия желае Украйна да се причисли към НАТО – тя загатна това в листата с претенции за сигурност, изпратен до Съединени американски щати предишния декември. Това включваше прекъсване на всевъзможни учения на НАТО покрай съветската граница.

Много от тези предизвестия са подложени на критика от Запада. Освен това желае НАТО да се отдръпна от Източна Европа.

Ходът на западните страни да изтеглят своите жители от страната накара доста хора „ малко да се притеснят “, съгласно кореспондентката на Ал Джазира Наташа Бътлър, съобщаваща от Киев.

„ В момента хората са в доста непредвидима обстановка “, сподели тя.

На митинга, на който участваха ветерани от войната на Украйна в източната част на страната с подкрепяни от Русия сепаратисти, хората споделиха, че са “гордеи със своята страна”.

Отношенията сред Москва и Киев са мощно обтегнати от 2014 година, като това напрежение се появява в тълпата.

„ Защо Путин би трябвало да ни споделя какво да вършим? “ Това сподели Наталия Савостикова, 67-годишна лекарка.
Свързани вести При какви условия ще спре ескалацията, обвързвана с Украйна. Говори Москва Байдън се закани на Путин: Ще ви причиним съществени вреди, в случай че нападнете Украйна СНИМКА Часове на договаряния: Ще се реши ли рецесията Русия-Украйна СНИМКИ Русия засече американска подводница рисково близо Русия: Западът лъже, че планираме навлизане в Украйна Володимир Зеленски дефинира като "психологически напън " скупчването на съветски войски
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР