Няколко хиляди сайта вече предлагат достъп до некачествени и фалшифицирани

...
Няколко хиляди сайта вече предлагат достъп до некачествени и фалшифицирани
Коментари Харесай

Да се страхуваме ли от фалшиви ваксини?

Няколко хиляди уеб страницата към този момент оферират достъп до некачествени и фалшифицирани препарати против ковид. Как да се опазим от тях - от " ментетата ", които могат да бъдат на всички места?

Откакто в доста страни по света стартира всеобщото имунизиране против Ковид-19, набъбна и рискът от появяването на подправени ваксини на пазара. В началото на декември Европол предизвести за внимание в това отношение. А Световната здравна организация насочи същото предизвестие още през март предходната година и прикани хората да не се доверяват на несертифицирани уеб сайтове и на реклами за съмнителни препарати в интернет.

" Склонността към самолечение и независим избор на медикаменти докара до появяването на няколко хиляди уеб страницата, които оферират неконтролиран достъп до некачествени и фалшифицирани лекарствени средства ", сподели в Пернет Бурдийон Естев от Световната здравна организация.

Къде се крият заплахите?

Макар някои да считат, че казусът с подправените медикаменти визира само по-бедните страни, това не дава отговор на истината. " Нито една страна не може да се защищити от появяването на подправени или подправени препарати ", твърди Естев. Той разяснява, че е мъчно да се оценят вредите, които тези препарати нанасят на пациентите. В множеството случаи " ментетата " са безвредни, само че не имат лечебно влияние. Има обаче и такива, които основават сериозна заплаха за здравето и могат да доведат даже до гибел.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР