Няколко хиляди жители на сибирския град Кемерово протестират пред сградата

...
Няколко хиляди жители на сибирския град Кемерово протестират пред сградата
Коментари Харесай

Национален траур в Русия за трагедията в Кемерово на 28 март

Няколко хиляди поданици на сибирския град Кемерово стачкуват пред постройката на локалната администрация, съобщи съветската телевизия " Дождь ". Според участниците, на улицата са към 4000 души.

Междувременно Интерфакс заяви, че на място се намират спомагателни сили на профилираните полицейски мобилни сили на Русия - ОМОН . Увеличава се числеността на силовите структури на площада на Съветите в Кемерово, където хиляди се стичат, с цел да изразят съболезнования към околните на починалите в пожара на Търговско-развлекателния център " Зимна череша ".

28 март за ден на народен печал в Русия за нещастието в Кемерово. Това оповестиха от пресслужбата на Кремъл, представени от РИА Новости.

 3 деца и жена починаха при пожар в Руски мол в Кемерово
3 деца и жена починаха при пожар в Руски мол в Кемерово

17 души са в неопределеност

На площада в Кемерово са ситуирани шест автовагона със сътрудници на ОМОН и пет коли за спешна помощ . По-късно дойдоха още два рейса с служители на реда, шест микробуса и няколко десетки леки автомобила на силите на реда.

Сътрудници на Руската армия са ситуирани в няколко редици при входа на зданието на регионалната администрация. Протестиращите неколкократно желаеха оставката на губернатора на Кемеровска област Аман Тулеев.

Скрива се истината за броя на починалите , съобщи пред телевизионния канал локалния гражданин Игор Востриков, изгубил в пожара децата, брачната половинка и сестра си .

Според друга жителка на Кемерово, починалите са над 350 души . По думите й, в деня на пожара в мола са пристигнали доста рейсове с деца. В три коносалона, в които тогава е имало събития, не са съумели да спасят всички . Един от тях е бил затворен и там са били единствено деца. Другите две зали са били отворени и част от хората са съумели в точния момент да излязат.

 Жертвите на пожара в Кемерово към този момент са 48 Обновена
Жертвите на пожара в Кемерово към този момент са 48

64 души са изчезнали, 41 от тях са деца…

В града дойде президентът на Русия Владимир Путин. Той отиде в локалната морга и съобщи пред жителите на града, че всички отговорни за нещастието ще бъдат осъдени.

Междувременно локалните поданици не престават да носят цветя и играчки пред спонтанния мемориал пред мола. Редица таксиметрови компании транспортират хората гратис към мястото на нещастието.

Първоначално на площада е имало към 300 души, само че по-късно броят на митингуващите е повишен неимоверно. В началото на площада са сложени ограждения, само че след това те отчасти са отстранени. Много от протестиращите носят със себе си детски фотоси .

 Путин
Путин " изръмжа ": Престъпна немарливост и небрежност в Кемерово

" Говорим за демография, а губим толкоз доста хора поради небрежност "

Хората упорстват управляващите да опишат истината за нещастието от 25 март 2018 година . Мнозина не имат вяра, че оповестеното число на жертвите е действително. Други считат, че след началото на пожара в Търговския център е имало малко спасители и те не са създали всичко належащо за спасяването на хората. От време на време протестиращите скандират " Истината! " и " Оставка! ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР