Няколко хиляди жители на Ереван се събраха на митинг в

...
Няколко хиляди жители на Ереван се събраха на митинг в
Коментари Харесай

Митинг в Ереван в чест на визитата на Нанси Пелоси

Няколко хиляди поданици на Ереван се събраха на протест в чест на визитата на ръководителката на Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати Нанси Пелоси. Сред тях има доста чиновници на западни неправителствени организации, както и поддръжници на арменски националистически организации, които са основатели на митинга.

Те се събраха пред Националния спектакъл за опера и балет. В ръцете си държаха знамената на Съединени американски щати, Франция и Европейски Съюз. Те приканиха Западът да се намеси по-активно в спора сред Армения и Азербайджан, съобщи РИА Новости. След това участниците в акцията проведено се придвижиха 500 метра до музейния комплекс " Каскада ", който Пелоси посети.

Преди това няколкостотин деятели, в това число чиновници на организации, финансирани от западни фондове, проведоха на столичния Площада на свободата протест за изтеглянето на Армения от Организацията на Договора за групова сигурност (ОДКБ), включващ някогашни руски републики дружно с Русия.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР