Няколко хиляди души се включиха днес в неразрешен протест в

...
Няколко хиляди души се включиха днес в неразрешен протест в
Коментари Харесай

Хиляди протестираха и в Нидерландия срещу затварянето заради коронавируса

Няколко хиляди души се включиха през днешния ден в забранен митинг в Амстердам против противоепидемичните ограничения в Нидерландия поради ковид, след което бяха разпръснати от полицейски елементи за битка с всеобщите вълнения, съобщи Ройтерс.

Демонстрантите се събраха на площада пред Държавния музей и Музея на Ван Гог. Те носеха надписи, които гласяха " Свобода. Спрете тази блокада " и скандираха " Какво желаеме? Свобода! ".

Никой от участниците в митинга не беше с маска - което по принцип в Нидерландия не е наложително - и малко на брой съблюдаваха разпоредбите за физическа отдалеченост.

Властите отхвърлиха искане демонстрацията да се организира на Площада на музеите. Когато полицията подреди на хората да се разотидат, те отхвърлиха, а някои започнаха да хвърлят пиротехнически произведения.

Тогава полицейските сили за битка с всеобщите вълнения използваха водно оръдие, с цел да разпилян множеството.

Миналия месец нидерландското държавно управление затвори учебните заведения и множеството магазини, с цел да спре разпространяването на ковид, а тази седмица удължи националната карантина с още три седмици.

В началото на пандемията Нидерландия в общи линии бе по-малко склонна от съседите си да постанова обществени ограничавания. Но при втората вълна, през зимата, тя се видя принудена да го направи поради стремителното нарастване на случаите на заразяване и възходящия напън върху лечебните заведения, отбелязва Ройтерс.

Днес и във Виена детески хиляди се събраха, с цел да стачкуват против продължаващите строги ограничения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР