Няколко хиляди души се събраха във Вилнюс, столицата на Литва,

...
Няколко хиляди души се събраха във Вилнюс, столицата на Литва,
Коментари Харесай

В Литва се проведе протест срещу здравния пропуск

Няколко хиляди души се събраха във Вилнюс, столицата на Литва, на митинг против здравния пропуск, въведен от дясноцентристкото държавно управление, съобщи Франс прес.

От понеделник всеки, който желае да посещава търговски центрове, заведения за хранене и козметични салони, ще би трябвало да има подобен пропуск. Той се издава на хора, които са изцяло имунизирани, неотдавна са се възстановили от COVID-19 или са дали негативен тест за ковид през последните 48 часа.

Полицията заяви, че близо 5000 души са взели присъединяване в днешната акция в центъра на Вилнюс. Двама души са задържани за владеене на пиротехнически произведения.

Миналия месец митинг против имунизациите наоколо до Народното събрание прерасна в принуждение. Десетки бяха задържани за присъединяване в вълнения.

Около 65 % от пълнолетните поданици на Литва, чието население е 2,8 милиона поданици, са били изцяло имунизирани против КОВИД-19 към началото на септември, демонстрират публични данни, само че бързото разпространяване на разновидността Делта води до растеж на новозаразените.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР