Няколко хиляди души се събраха пред президентството, за да изразят

...
Няколко хиляди души се събраха пред президентството, за да изразят
Коментари Харесай

“България е парламентарна република“. Няколко хиляди души протестираха пред президентството

Няколко хиляди души се събраха пред президентството, с цел да изразят поддръжката си за България като парламентарна република, част от Европейския съюз и НАТО.



Недоволството е ориентирано против президента Румен Радев. На плакатите на стачкуващите написа “ Радев съобщи европейскаБългария ”, “Радев - сътрудникът на Путин ”, “Румбата по-нелеп от анекдот на Шкумбата ”.

Събралите се хора под прозорците на президентството освиркваха Радев и скандираха “Тук не е Москва ”.



От Инициатива " Правосъдие за всеки " считат, че президентът лобира да няма постоянно държавно управление. Според тях Румен Радев нарушава Конституцията, макар че е положил клетва да я съблюдава.

Държавният глава може да има право на политическа позиция, само че е неприемливо да внушава на някоя политическа мощ да не извърши връчения мандат за сформиране на държавно управление, тъй като мандатът към този момент бил " дискредитиран ", споделиха уредниците.



Припомням, че по-рано през днешния ден в Казанлък вицепрезидентът Илияна Йотова разяснява по отношение на митинга, че живеем в демократична страна и всеки човек има право да стачкува, когато не е склонен с нещо.



Предвижда се шествието да затвори за малко сектори от бул. Цар Освободител. От президенството участниците ще се насочат към Народното събрание и Орлов мост. Полицейското наличие е доста засилено.

Снимки: Тодор Пантилеев, Дарик радио
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР