Няколко хиляди души с бели цветя в ръце, сред които

...
Няколко хиляди души с бели цветя в ръце, сред които
Коментари Харесай

Многохилядно "бяло шествие" в Париж в памет на убитата Мирей Кнол


Няколко хиляди души с бели цветя в ръце, измежду които и доста министри, политици и представители на гражданското общество, организират манифестация в Париж в памет на осемдесетгодишната Мирей Кнол. Тялото на френската еврейка Мирей Кнол с 11 прободни рани е открито в нейното изгоряло жилище в Париж в петък. Убийството провокира мощно неспокойствие измежду еврейската общественост в страната и в чужбина.

Това „ бяло шествие “ бе водено от представители на гражданското общество, проведени от Представителния съвет на еврейските институции във Франция. След тях се подредиха депутати, министри, държавни секретари, представители на всички партии, както и ръководителят на Сената Жерар Ларше и кметът на Париж Ан Идалго.

Присъствието на водача на крайнолявата партия Непокорна Франция Жан-Люк Меланшон и на Марин Льо Пен, която оглавява крайнодясната партия Национален фронт, провокираха измежду представителите на еврейските общности напрежение и се стигна до словесни престрелки и освирквания. След шествието, което ще стигне до дома на убитата Мирей Кнол, в парижката синагога ще се провежда траурна гала в нейна памет.

Двама мъже, единият от които непосредствен комшия на Кнол, бяха упрекнати за преднамерено ликвидиране с антисемитски темперамент. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР