Няколко хиляди души протестираха в чешката столица Прага против ограниченията

...
Няколко хиляди души протестираха в чешката столица Прага против ограниченията
Коментари Харесай

Хиляди протестираха в Чехия срещу COVID мерките, докато болниците се пълнят

Няколко хиляди души стачкуваха в чешката столица Прага срещу рестриктивните мерки против ковид, до момента в който доста чешки лечебни заведения стопираха неспешните процедури пред лицето на един от най-бързите темпове на повишаване на новозаразените в света, съобщи " Ройтерс ".

Събрани в парк с аспект към центъра на Прага, протестиращите развяваха национални флагове и носеха плакати с лозунги като: " Да се ​​ваксинирате? Над мъртвите ви тела ".

Напускащото властта държавно управление стегна ограниченията в четвъртък, в това число възбрана на коледните базари, което беше една от главните тематики на днешната проява.

" Тук съм, с цел да се боря за независимост. Тук съм, тъй като не съм склонен с това, което се случва през днешния ден ", настоя Иржи Хулец пред " Ройтерс ".

Чешките лечебни заведения, в това число най-голямата, пражката Motol, стопираха плануваните интервенции и ограничиха други грижи през последните дни, така като броят на пациентите с COVID-19 се удвои до към 6 000 души през последните три седмици.

Новоназначеният министър председател Петр Фиала по-рано прикани хората да се имунизират, с цел да предпазят себе си и другите от съществени положения, в случай че се заразят.

Само 58,5% от чехите са имунизирани против ковид, в съпоставяне със приблизително за Европейския съюз от 65,8%, демонстрират данни на Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР