Няколко хиляди души, предимно жени, се включиха в шествие срещу

...
Няколко хиляди души, предимно жени, се включиха в шествие срещу
Коментари Харесай

Сълзотворен газ за жените, протестиращи срещу насилието над жени в Истанбул

Няколко хиляди души, най-вече дами, се включиха в шествие против насилието над дами в турския мегаполис Истанбул нощес. Протестиращите минаха по една от най-популярните пешеходни улици в града, скандирайки лозунги, в това число за оставка на държавното управление. Акцията беше отдадена на Международния ден за унищожаване на насилието над дами, който се отбелязва на 25 ноември.

Голяма група стачкуващи доближи до площад " Таксим ", който беше блокиран от полиция. Служителите на реда използваха сълзотворен газ, с цел да разпръсне протестиращите, когато те се пробваха да преминат през барикадите.

Кореспондентката на Дойче веле в Турция - Юлия Хан, заяви в Twitter, че дамите са излезли на улицата освен с цел да стачкуват против мъжкото принуждение, което е необятно публикувано в Турция, само че и да изразят гнева си против турското държавно управление поради излизането на страната от Конвенцията на Съвета на Европа за предотвратяването и битката с насилието над дами, известна като Истанбулска спогодба.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР