Няколко хиляди демонстранти излязоха вчера на протест в Монреал срещу

...
Няколко хиляди демонстранти излязоха вчера на протест в Монреал срещу
Коментари Харесай

Няколко хиляди в Монреал протестират срещу наложените ограничения

Няколко хиляди стачкуващи излязоха през вчерашния ден на митинг в Монреал против въведените в Квебек ограничавания поради ковид, заяви Франс прес, като се базира на източник от полицията. Този " Поход на непокорните " бе ориентиран против фрапантните санитарни ограничения, въведени от държавното управление в Квебек за да се ограничи разпространяването в кандатската провинция, една от най-тежко засегнатите в страната. В Квебек от началото на януари има вечерен час.

Такава мярка не е налагана в цяла канадска провинция от епидемията от испански грип преди век. Демонстрацията мина без огромни произшествия. Някои от стачкуващите отхвърлиха да носят маски и им бяха формирани актове. Няколко души бяха арестувани за други леки прегрешения, заяви представител на полицията Манюел Кутюр. " Имаше най-много фамилии с деца измежду множеството, само че и няколко групички, които желаеха да влязат в борба с полицията ", добави Кутюр. В Квебек са регистрирани към една трета от всичките 900 000 случая на ковид в Канада от началото на епидемията. Там са открити и и половината от общо 22 000 смъртни случая. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР