Няколко експерти, сред които и Челси Салънбъргър, пилотът-герой, който приводни

...
Няколко експерти, сред които и Челси Салънбъргър, пилотът-герой, който приводни
Коментари Харесай

Сали, пилотът-герой, разкри фатални дефекти в самолетите Боинг 737 МАКС

Няколко специалисти, измежду които и Челси Салънбъргър, пилотът-герой, който приводни аероплан преди 10 години без да се стигне до жертви, приканиха за по-добро образование на техните сътрудници, които ще пилотират самолетите Боинг 737 МАКС, когато полетите им бъдат обновени, съобщи Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Самолетите от този модел бяха спрени след две произшествия, лишили живота на 346 души.

" Ясно е, че системата за стабилизиране на полета е била съдбовно дефектна и не е трябвало да бъде утвърдена ", съобщи Салънбъргър.

Салънбъргър, прочут като Сали, стана воин на гражданското въздухоплаване през януари 2009 година, когато приземи аероплан с аварирали два мотора в река Хъдзън и избави всички пасажери и екипаж, напомня Франс прес.

Пред подкомисията по авиация в Камарата на представителите на американския Конгрес Даниъл Кери, президент на авторитетния профсъюз на американските водачи, упрекна Боинг, че е бил непочтен в предишното и че не е предизвестил водачите за съществуването на системата.

Въпросът за образованието на водачите бързо се оказа в центъра на полемиките. Дали ще е задоволително водачите, които са с лиценз за пилотиране на самолети от предходните версии на Боинг 737, да се образоват в този момент единствено на таблети, или да минават и през симулатор на полета. Последното решение ще отнеме време поради незадоволително симулатори и ще коства по-скъпо. Боинг мисли, че образованието единствено посредством таблети е задоволително.

Според Сали, който наскоро извърши полет в симулатор, с цел да направи възстановка на случаите станали със самолети МАКС, водачите би трябвало да " развият мускулна памет, с цел да са способни да реагират бързо и ефикасно на незабавна обстановка ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР