Няколко дузини оцелели също се очаква да се съберат лично

...
Няколко дузини оцелели също се очаква да се съберат лично
Коментари Харесай

Оцелелите от Холокоста ще отбележат Ханука на фона на тревогите около войната в Израел, глобалното нарастване на антисемитизма

Няколко дузини оживели също се чака да се съберат персонално за запалването на менората на Западната стена в Йерусалим - най-свещеното място, където евреите могат да се молят.

„ Оцелелите от Холокоста някак си преодоляха покварата на концентрационните лагери, лагерите на гибелта и центровете за убийства, наред с други ужаси, с цел да станат наши живи образци, предоставяйки пътна карта за това по какъв начин светлината може да победи тъмнината “, Грег Шнайдер, изпълнителен шеф вицепрезидент на Конференцията за еврейски материални искания против Германия, сподели в забележки, публикувани до Асошиейтед прес преди церемонията.

Базираната в Ню Йорк конференция провежда събитието в чест на Международната нощ на оживелите от Холокоста.

„ Тяхната устойчивост, мощ и неотстъпчивост оставят в действителност незаличима светлина в този свят, “, добави Шнайдер.

Ханука, известна още като празника на светлините в юдаизма, отбелязва повторното освещаване на храма в Йерусалим през 2 век прочие н. е.,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР