Няколко души, защитници на Дом Младост, се събраха на протест

...
Няколко души, защитници на Дом Младост, се събраха на протест
Коментари Харесай

Защитници на Дом Младост с нов протест във Варна, искат отвод на съдия

Няколко души, бранители на " Дом Младост ", се събраха на митинг пред постройката на Административния съд във Варна, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Акцията е проведена от Сдружение " Да спасим Дом Младост ".

По думите на Николай Танчев съдът би трябвало да бъде неутрален. Той съобщи, че желае отказ на арбитър Янка Ганчева.

По думите му тя е трябвало да води делата, без да ги кара да дават пояснения.

При реализиране на своите функционалности, съдиите се подчиняват единствено на закона. Съдилищата реализират надзор за правда на актовете и дейностите на административните органи в условия на конституционно провъзгласена самостоятелност. В този ред, всички проведени прояви от страни, конституирани в неприключили правосъдни производства, не могат да се организират в наличието на представители на органа на правосъдната власт, който реализира пълномощия.

Приветстваме гражданската интензивност на Сдружение „ Да спасим Дом Младост “, тъй като ценим свободата на словото и правото на жителите да бъдат осведомени. Уверяваме Ви, че всекидневно се сблъскваме с огромните упования на обществото към правораздавателната система и в частност към Административен съд – Варна.

Същевременно се позоваваме на недопустимостта да се разискват обстоятелства по неприключили правосъдни производства, тъй като противното граничи с опит за ясно разграничим напън. Съдът е съдия по делата и в това качество е неприемливо присъединяване на негови представители във всички типове мероприятия, ориентирани към изложение на мнение от страните по делата, без значение дали касае срещи, диалози, протест или митинг.

Призоваваме протестиращите и обществеността да зачитат конституционно откритата самостоятелност на правосъдната власт, която е причина за върховенството на закона и гаранция за обективен развой.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР