Няколко души са убити при стрелба по време на турнир

...
Няколко души са убити при стрелба по време на турнир
Коментари Харесай

Трима убити при стрелба на гейминг турнир

Няколко души са убити при пукотевица по време на шампионат за видеоигри в центъра на Джаксънвил, Флорида. Единадесет от присъстващите са били ранени. Сред починалите е и стрелецът, твърди локалната полиция, осведоми БНР.

Заподозреният е разпознат като 24-годишният Дейвид Кац от Балтимор, който е бил във Флорида особено за присъединяване в шампионата. Той е умрял на мястото, по думите на шериф Майк Уилямс. Полицията не търси други обвинени.

Първоначалната информация беше за "многобройни " смъртни случаи и доста ранени, които са превозени в болница. Някои от признатите са в тежко положение. По-късно цифрата на починалите варираше сред 3 и 4. В момента от локалната полиция оповестяват, че починалите са двама, а със стрелеца стават трима.

Свидетел на обстановката твърди, че изгубил състезател си е изпуснал нервите и е почнал да стреля безсистемно. Полицията към момента не е удостоверила вероятния претекст за закононарушението. Някои от ранените са получили своите пострадвания в блъсканицата, защото доста от участниците в шампионата са изпаднали в суматоха от стрелбата и принудително са си проправяли път на открито.

Засега случаят се проверява като незаконно действие, а не като акт на тероризъм, обявиха от полицията в Джаксънвил. Офисът на ФБР в Джаксънвил обаче е присъединил собствен екип в следствието.

Президентът Доналд Тръмп е бил осведомен за обстановката, сподели прессекретарят на Белия дом Сара Сандърс. Държавният глава даже е предложил федерална помощ за преодоляването й.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР