Няколко души са били убити по време на протест в

...
Няколко души са били убити по време на протест в
Коментари Харесай

Протестът на националния флаг: талибаните убиват за едно развято знаме и в Деня на независимостта |

Няколко души са били убити по време на митинг в афганистанския град Асадабад през днешния ден, когато страната отбелязва Деня на независимостта, оповестява " Ройтерс ", като се базира на очевидци. Талибани са стреляли против хора, развяващи националното знаме. .

Протестите на развяващи афганистанския байрак, в някои случаи - след събаряне на бялото знаме на талибаните, са първите сигнали за съпротива на талибаните, откогато те . На 15 август падна столицата Кабул, а талибаните се настаниха в опразнения от избягалия президент замък.

На този стадий не е ясно дали жертвите в Асадабад са били простреляни, или стъпкани.

" Стотици хора се стекоха по улиците. Първоначално бях изплашен и не желаех да изляза, само че когато видях един от съседите ми да се причислява, изнесох знамето от у дома - разказва Мохамед Салам, с който беседват от " Ройтерс ". - Няколко души бяха убити и ранени при паническото бягство и стрелбата от талибаните. "

На този стадий талибаните не са коментирали случилото се.

Днес в страната е имало митинги и в Джелалабад, само че не и известия за принуждение.

Днес, 19 август, Афганистан чества оповестяването на независимостта си през 1919 година от английското ръководство. 

Първият вицепрезидент Амрула Салех, който се пробва да управлява опозицията против талибаните, изрази поддръжката си за митинга посредством Туитър. " Поздравявам тези, които носиха националния байрак и които стоят за достолепието на нацията ", написа той. Салех твърди, че се намира в Афганистан (информацията за неделното бягство на президента от страната гласеше, че и той я е напуснал) и е " законният изпълняващ длъжността президент ", откакто президентът Ашраф Гани е избягал.

Вчера . Той изяснява, че е напуснал Кабул, с цел да предотврати клане и отхвърля изказванията, че е прибрал огромна сума пари със себе си, напускайки двореца. Гани е остро подложен на критика от някогашни министри, че е изоставил страната. " Ако бях останал, бих бил очевидец на клане в Кабул ", упорства Гани в изказването си, излъчено във Facebook. Това е първият му коментар след бягството.

Репресиите против митингите ще издигнат нови подозрения в искреността на Тогава те лимитират грубо дамите, правят обществени изтезания и взривяват антични будистки скулптури.

Докато Кабул като цяло е спокоен от неделя насам, когато талибаните го превзеха, на следеното от американските сили летище царува безпорядък, написа " Ройтерс ". Хора се стичат натам с вяра да напуснат страната - както чужденци, чиито страни се пробват да ги изтеглят, по този начин и афганистанци. Талибаните обаче са го обкръжили с КПП-та и не пропущат тези, които нямат нужните документи за пътешестване. Дори и да имат такива, е допустимо освен хората да не бъдат позволени, само че и против тях да се стреля.

12 души са били убити във или към летището от 15 август, удостоверяват силите на НАТО и талибаните, представени от " Ройтерс ". Част от хората са били убити, други са били стъпкани.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР