Няколко души руски персонал са били изгонени от централата на

...
Няколко души руски персонал са били изгонени от централата на
Коментари Харесай

Няколко души руски персонал са били изгонени от централата на НАТО, каза Столтенберг

Няколко души съветски личен състав са били изгонени от централата на НАТО поради изказвания за шпионаж, съобщи Ройтерс, като се базира на изявление на генералния секретар на алианса Йенс Столтенберг за немския в. " Билд ".

" Дадохме си сметка, че те правят действия, които в реалност не са дипломатическа работа, а разследваща ", сподели генералният секретар.

Днес представител на НАТО посочи, че става въпрос за дейности на алианса през последните години, а не през последните месеци, както еше написано в началото от " Билд ", оповестява Ройтерс.

Самият вестник също направи конкретизиране по адрес на публикацията си, изяснявайки, че Столтенберг не е загатнал времеви интервал, говорейки за изгонванията в изявлението си за немското издание.

" Русия закри своето посланичество в НАТО през октомври 2021 година. В изявление за " Билд " тази седмица генералният секретар има поради дейности, подхванати през последните години ", сподели представител на алианса.

В изявлението Столтенберг споделя още: " Виждаме, че съветските разследващи служби работят в европейски страни от дълги години. Също очевидци и на опитите им да засилят активността си, само че, несъмнено, съдружниците в НАТО следят това доста деликатно ".


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР