Няколко души пред китайското консулство в Хюстън се опитали да

...
Няколко души пред китайското консулство в Хюстън се опитали да
Коментари Харесай

Атака срещу китайското консулство в Хюстън

Няколко души пред китайското консулство в Хюстън се пробвали да изкъртят задната врата на постройката, съобщи БГНЕС, базирайки се на Reuters.
Според новинарската организация, група хора, които се пробват да изкъртят вратата, са видяни съвсем незабавно откакто американската заповед за закриване на китайската задача влезе в действие в 16:00 часа локално време през вчерашния ден. Преди това същата група хора, която съгласно организацията може да е била и от американски държавни чиновници, е открила, че вратата от другата страна на постройката е заключена. Агенцията оповестява, че тези хора са отказали да се показват пред публицисти.
По-рано Съединени американски щати желаеха от Китай да затвори генералното консулство в Хюстън. Китайското външно министерство назова това решение политическа провокация и съобщи, че ще предприеме ответни дейности. Говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Морган Ортагус сподели, че Вашингтон е разпоредил закриването на генералното консулство на Китай в Хюстън за отбрана на интелектуалната благосъстоятелност и персоналната информация на американците.
След това Министерството на външните работи на Китай изиска генералното консулство на Съединени американски щати в Чънду, провинция Съчуан, да приключи активността си. Китайското външно министерство назова настояванията на Китай законен и нужен отговор. Отговорността за зародилата обстановка е напълно на Вашингтон, акцентира китайското външно министерство.
Още: " Съединени американски щати предиздвикали Китай да закрие генералното си консулство в Хюстън "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР