Няколко души бяха ранени, един от тях тежко, при серия

...
Няколко души бяха ранени, един от тях тежко, при серия
Коментари Харесай

Хаос в Париж! Мигранти вадят ножове и се бият

Няколко души бяха ранени, един от тях тежко, при серия от нощни сбивания през уикенда в мигрантски лагер в северната част на Париж, съобщи Франс прес. 17 са били арестувани.

Полицията се е намесила след пердах с ножове в мигрантския лагер през нощта на петък против събота. Арестувани са трима души, в това число главният причинител. Два часа по-късно са последвали конфликти сред петдесетина души, измежду тях афганистанци и еритрейци. Силите на реда са се намесили още веднъж, употребявайки сълзотворен газ и зашеметяващи гранати.

Пострадали са 27 души. На идната нощ още веднъж е имало конфликти сред афганистанци и еритрейци. Имало е и хвърлени по полицията камъни. Органите на реда са употребявали гумени патрони и са арестували осем души. При нов конфликт по-късно са били ранени двама души, един от тях тежко.

Последният пердах е бил в неделя. "Вече сме имали сходни случаи, само че в никакъв случай с подобен мащаб. Колкото повече се утежняват изискванията, толкоз повече избухват конфликти ", съобщи Пиер Анри, основен шеф на асоциацията "Франс тер д'азил " (Франция - земя на убежище), съобщи „ Дарик “.

Над 300 души бяха евакуирани в четвъртък от този лагер, в който хигиеничните условия са на изключително ниско ниво. Той се намира под автомагистрала и близо до известно наркоманско сборище. Стотици други мигранти обаче останаха в лагера, където палатките са ситуирани напряко на асфалта. Смята се, че в лагери във френската столица живеят сред 900 и 1800 мигранти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР