Няколко души бяха ранени, а над 100 арестувани след бурни

...
Няколко души бяха ранени, а над 100 арестувани след бурни
Коментари Харесай

Голям гуляй на феновете на Звезда завърши с над 100 арестувани

Няколко души бяха ранени, а над 100 задържани след бурни празненства в събота вечерта за купата на Цървена звезда във футболното състезание на Сърбия, съобщи АП. Феновете първо пуснаха заря от мостовете и крайбрежията на река Сава в центъра на Белград, а по-късно вилняха в регион на града, където се намират няколко известни ресторанта. Клиентите бягаха в суматоха или се заключиха вътре в заведенията, до момента в който почитателите чупеха столове, маси и прозорци. Запалянковци влязоха в конфликти с охранители на заведения, които съгласно почитатели на Цървена звезда били последователи на конкурентния футболен клуб Партизан.

Министърът на вътрешните работи Александър Вулин съобщи пред националната телевизия РТС, че към 130 души, най-вече почитатели на Цървена звезда, са задържани, а няколко души са ранени.

" Това не може да бъде толерирано повече ", сподели Вулин. " Тази сган, която посрами нашия град, Цървена звезда и нейните празненства, би трябвало да бъде строго осъдена ", уточни министърът.

Празненствата на хиляди почитатели на Цървена звезда бяха оповестени авансово и бяха позволени от управляващите макар възбраната за събирания на огромни групи хора поради пандемията от ковид. Сърбия е известна с толерантността си към хулигански прояви, които постоянно прерастват в принуждение и прояви на шовинизъм, отбелязва АП. С връщането на националистите на власт преди девет години, крайнодесни футболни ентусиасти постоянно бяха изпращани на проправителствени манифестации и действаха като защита, до момента в който подклаждаха националистически хрумвания. В подмяна, съгласно анализатори, на хулиганите е било позволявано да не престават да правят противозаконни действия.

Няколко членове на радикална група почитатели на Партизан бяха задържани от февруари насам и упрекнати в ликвидиране, похищение и трафик на опиати в акция, която управляващите дефинираха като огромна интервенция против престъпността, напомня организацията.

ВИДЕО:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР