Няколко думи за Неда Диманова от Пирогов и Св. Александър

...
Няколко думи за Неда Диманова от Пирогов и Св. Александър
Коментари Харесай

Явор Дачков: Неда Звънарката е истинска християнка, потомка на царски офицери

Няколко думи за Неда Диманова от " Пирогов " и " Св. Александър Невски ", която изнесе случая с Мустафа Емин и която бе оповестена от градската десница за сътрудник на Путин, " звънарка " от котилото на Митрофанова и какво ли още не. Така стартира отбраната си на старата дама журналистът Явор Дачков, който познава Неда като хорист в " Св. Александър Невски ".

Ще ги напиша, тъй като този случай е рентгенова фотография на подмяната вдясно и е дребен щрих към облика на манталитета на ПП-ДБ запалянковците, който напуснах преди 18 години, когато по-сериозните политически хора в България към момента бяхме костовисти:). 

Неда беше оповестена от умните и красивите за сътрудник на Путин, болшевик, сътрудник на РИА Новости (последното от шефа на осведомителния център на МО на Тагарев) и разказана като нещастна комунистическа лелка, която съзнателно вреди на евроатлантическите полезности. 

Това, което разказвам не е захаросан портрет, а фактология.

Неда, която е от най-хубавите медицински сестри в " Пирогов " и работи там от десетилетия е потомка на царски офицери, дядовците ѝ и роднините (за разлика от тези на претендента на ПП-ДБ за кмет на София) са убити от комунистите и разселени по лагери, а нейното семейство, което има жилище в центъра на София е подложено на гонения и тормоз. След десетилетия, по стичане на събитията, тя избавя живота на един от убийците на дядо ѝ. 

Когато стартира Ковид-пандемията, Неда не се прибра у дома от " Пирогов " в продължение на 50 дни, тъй като се грижеше за вълните от новопостъпили заболели. Петдесет дни. Подчертавам това за всички лумпени, които към момента мислят, че Ковидът е небивалица. Неда съвсем изгуби живота си в тази битка за живот. След като се грижи неуморно за заболели в потресаващи условия и преди Министерство на здравеопазването да се сети да даде по 1000 лева на всички (тя не взе един лев над заплатата си поради грижата си), тя се разболя от Ковид. Едва не умря. 

Помня, че в чата на хора на " Св. Александър Невски " нашата диригентка Таня Христова (Бог да елементарни светлата ѝ душа, отиде си малко по-късно от друга болест) написа следното: 

Неда е в реанимация, отказала е да я интубират и е взела причестяване. Да се помолим за нея! 

Неда оживя. Върна се от оня свят. Тези дни прочетох коментар във ФБ от умнокрасиви десни, че е била суеверна и по тази причина е отказала интубация, т.е. назадничавата пропутинска креатура не има вяра в науката. Неда е здравна сестра с знания на доктор и знае доста добре, че в такива крайни разновидности е по-вероятно интубацията да те убие, в сравнение с да ти помогне. 

Предала е живота си в ръцете на Бог, както би го направил всеки човек с душа, която по природа е християнка (по Тертулиан). След няколко месечно неявяване тя се върна да пее в хора на " Св. Александър Невски ", тъй като е в него от десетилетия. Като дребна е била хористка в " Бодра промяна ". Започна да бие камбаните на църквата, с цел да наследи Мария Зъбова, която стана на напреднала възраст и се справяше мъчно в последните години. Мария Зъбова умря на 90 и до последно пееше в хора на " Св. Александър Невски " и биеше камбаните. Почина преди една година и беше на 93 година В хора пее от 1958 година, а аз имах щастието да бъда покрай нея в последните осем. 

Мария Зъбова беше математик по специалност, непоколебим преподавател и вдовица на немски музикант и композитор. Помня я от деветгодишен, когато другар на моите родители ме качи през 1980-та да видя по какъв начин се бият камбаните на храма. Отклоних се, с цел да опиша каква е традицията на звънарството (използвано с толкоз огромно пренебрежение от " градските " тролове) при Неда Диманова. 

Тя се пенсионира, само че към момента върви в " Пирогов " за наряди, тъй като има недостиг на медицински сестри. Обикновено идва на бдение в събота вечер, след него потегля за нощно дежурство в " Пирогов " и се връща за литургия в неделя заран. Отдадена жена с просвета, усет и примирение. Точно нея откриха да оплюят децата на бкп-номенклатурата, които през днешния ден са първи евроатлантици. Това ме накара да напиша този пост. 

Неда надали ще е щастлива от него, само че ще ми елементарни, тъй като не може да се сърди по природа. В проблема с разпасания служител от номенклатурата на днешната власт, който беснее в " Пирогов " по нощите и то незаслужено от една страна и " десният " линч към дясната по дух и кръв Неда Диманова виждам цялата замяна на моралните, политически и идеологически полезности в градската десница, която се трансформира в една комунистическо-болшевистка фракция от протестантско-американски-неолиберален вид. 

Преди доста години (Неда е здравна сестра и пее в хора, само че изобщо не ѝ е хрумвало, че ще се качи на камбаните) в " Пирогов " при нея попада спорен болен-инат, може и пийнал, не помня тъкмо историята. Неда му споделя да направи нещо, с цел да облечи болките си, само че той се инати и не я слуша, а също така заплашва и личния си живот.

Тогава Неда Диманова, принудена от държанието му, споделя: Направи (еди какво си) или ще те ударя. А болният дебелоглав ѝ отвръща: Ще удряш камбаните на " Александър Невски ", мен не. Пророк от незабавното:)

Издевателските и лумпенски думи, които прочетох по адрес на Неда Диманова тези дни ме накараха да пиша това. 

Мисля, че умнокрасивата експанзия против нея е извънредно несправедлива. 

Вместо да видят гредата в своето око, взеха решение да търсят сламката на най-неподходящото място. Неда е интелигентна и красива по душа и по родословие, за разлика от тях. 

Мисля, че поради този нрав на днешните неокомунисти, които в действителност са неолиберали и още веднъж са на власт с американското посолство, както техните дядовци със Съюз на съветските социалистически републики, няма изгледи за опция на българския нрав, който върви с спечелилите и няма възприятие за лично достолепие. Неда е едно от изключенията и има такова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР