Няколко думи, макар да не желая да си цапам стената...Но

...
Няколко думи, макар да не желая да си цапам стената...Но
Коментари Харесай

Захари Карабашлиев: Бесни са - цялото президентско войнство русороби... Истината е, че Русия губи тази война

Няколко думи, въпреки да не искам да си мацам стената...Но всеки несъмнено към този момент е видял по какъв начин тази заран един гневен народен представител от Израждане (съжалявам, само че не трябва да свързваме тези хора с нашето българско Възраждане) се изплю върху някого в Народното събрание. И преди и това следваше тирада на омразата, такава каквато не съм чувал на никое място в естествена страна, следваха закани за мира в страната, защо ли не, Манол Пейков e описал всичко. Така писателят Захари Карабашлиев разяснява във Facebook абсурда в партламента от през днешния ден, при който се стигна до физически конфликт. 

" Думата ми е - тази храчка в българското Народно заседание беше в действителност храчка против институцията, против демократичния модел, и най-много против " Съединението прави силата ". Тази храчка ще остане следващата безнаказана демонстрация на една глутница, за която доста от нас предупреждавахме от дълго време ", добавя той.

" Бесни са - цялото президентско войнство русороби... Истината е, че Русия губи тази война, която от дълго време трябваше да е спечелила за 3 дни. И тяхната мощ отслабва всячески. България е най-слабото икономическо звено в Европейския съюз. Но освен - тук съвсем всичко в съвсем всяка институция е пробито и работи България да се провали. Влачи ни към бездна, това е ", показва Карабашлиев.

" Целта на Москва е не да ни притегли към себе си. Целта е да ни ОТКЪСНЕ от Европа и да ни бутне в бездната. Целта е не да ни направи мощни. Целта е да ни отслаби още повече - за да бъдем неприятната витрина на Европа, да сме тези, които всички ще сочат с пръст - ето какво става, когато се откъснеш от мащехата си Русия. Трябва да бъдеш осъден. Русия губи войната в Украйна. Копейките секват, или по-коро няма да има за всички, които до момента са били на шланг ", предизвестява писателят.

" Трудно е. Но остава вярата ми в индидуалната опозиция. Във всяка пробита структура(МВР, Президентство, службите, сигурно в службите) има почтени и честни персони, които имат съвест и мозък. Аз, персонално имам вяра, че в дадени исторически моменти, те могат да вземат верни решения. Никой не може да те принуди да участваш в мръстотията и лъжата. Солженицин през 1974 приказва за всекидневното присъединяване в лъжата и смирение. Великолепно и фундаментално есе. И заключва " дано тя (лъжата) не владее посредством мен ". Утрешното спокойно шествие ще бъде значимо. 18:30. Президенството. Там ще сме ", приключва Захари Карабашлиев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР