Няколко дрона са били засечени в центъра на украинската столица

...
Няколко дрона са били засечени в центъра на украинската столица
Коментари Харесай

Дронове засечени над Киев

Няколко дрона са били засечени в центъра на украинската столица Киев. Това оповестява в четвъртък организация ТАСС, базирайки се на очевидци.

Украинските сили за противовъздушна защита смъкнаха дрон над Киев късно вечерта на 4 май , оповестява Киевската градска военна администрация. Според администрацията останките от дрона са паднали в квартал Соломянский на десния бряг на Киев, причинявайки пожар в нежилищна постройка. Следва информация за жертви и вреди.

Кметът на Киев Виталий Кличко сподели, че пожарът е избухнал в 4-етажна постройка и се е популяризирал на 50 квадратни метра. Досега никой не е потърсил здравна помощ, добави той. По-рано, по време на въздушна паника, бяха обявени детонации в украинската столица.

В същото време, дрон е бил погубен покрай летище Белбек в Севастопол без нанесени вреди, написа кметът на града Михаил Развозжаев в канала си в Telegram в четвъртък.

" Нова офанзива против Севастопол. Около 19:00 ч. силите на Противовъздушна отбрана унищожиха БПЛА наоколо до летище Белбек. Няма развалени уреди. Ситуацията е под надзор ", написа той.
 Борел прикани Русия да не ескалира спора поради хипотетичен дрон
Борел прикани Русия да не ескалира спора поради хипотетичен дрон

Украйна води война извънредно на своя територия

Севастопол е главната база на Черноморския флот. Една от последните офанзиви против града беше на 1 май, когато дрон беше свален при опит да се приближи до пристанището на Севастопол.

Припомняме, че Русия упрекна Съединените щати, че стоят зад имаща за цел да убие президента Владимир Путин.

Ден, откакто администрацията на Кремъл измести фокуса върху Съединени американски щати, само че без да даде доказателства в поддръжка на изказванието си.

Украйна отхвърли да е забъркана в случая в ранните часове през вчерашния ден, когато видеозаписи демонстрираха два летящи обекта, приближаващи се до Сенатския замък зад стените на Кремъл, единият от които се взриви.

Русия все по-често декларира, че смята Съединените щати за директен участник във войната в Украйна, който има намерение да нанесе

От своя страна, Съединени американски щати отхвърлят ​​тези обвинявания и настояват, че въоръжават Украйна, с цел да се отбрани против нахлуването на съветските сили и да си върне територия, която Москва е завзела нелегално по време на войната.

Твърдението на Песков, че Съединени американски щати стоят зад скрит план за убийството на Путин, обаче отива по-далеч от предходните обвинявания на Кремъл против Вашингтон.

Путин не е бил в Кремъл по това време и анализаторите по сигурността отхвърлиха концепцията, че случаят съставлява сериозен опит за ликвидиране.

Русия обаче съобщи, че си резервира правото да отмъсти, а крайните поддръжници на Путин, като някогашния президент Дмитрий Медведев, означиха, че в този момент би трябвало Володимир Зеленски.

Повтарящите се подмятания на Русия за потреблението на нуклеарни оръжия след " удар с дрон " против Кремъл карат Москва " да наподобява като смешник ", съгласно шефа на " Вагнер "   Евгений Пригожин. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР