Няколко дни след тежката катастрофа на Околовръстното на Пловдив, при

...
Няколко дни след тежката катастрофа на Околовръстното на Пловдив, при
Коментари Харесай

Шофьор сигнализирал АПИ за пътя край Скобелева майка 4 месеца преди тежката катастрофа

Няколко дни след тежката злополука на Околовръстното на Пловдив, при което почина 72-годишна жена, към момента се обясняват аргументите довели до случая. Припомняме, че на 11 юли, към 13.30 ч. в сектора сред Скобелева майка и автомагистрала Тракия, след пътен възел Рогош лек автомобил Нисан ненадейно навлезе в насрещната лента и се блъсна челно в тежкотоварен камион. На място почина шофьорката на колата.

Тежкият случай още веднъж накара водачите да потърсят сметка от институциите за положението на пътищата и сигурността на участниците в придвижването.

В отворено писмо до TrafficNews , четец на медията ни показа, че са подавани сигнали до АПИ по отношение на положението на пътя, само че досега без резултат. Според него точно неналичието на поддръжка на сектора е главната причина довела до тежкия случай. Ето и цялото мнение на Иван Георгиев:

„ Пиша ви по отношение на Републикански път II-56,по съответно сектора от разклона за село Войводиново до входа на Пловдив ( " Скобелева майка”).

Както виждате от фотосите трасето е под всякаква рецензия, маркировка има единствено по документи очевидно. Има големи измествания на асфалтовата настилка на моста и са станали ужасни коловози, които са голяма причина за ПТП,за жал последното беше преди няколко дни и приключи съдбовно - една жена загуби живота си.

Писано е преди 4 месеца до АПИ само че без резултат и желая посредством медията ви да попитам:

Кой най-сетне ще се заеме с този път който не е обслужван последните 12 години?

Колко жертви още би трябвало да има на този сектор?

Защо плащаме винетни такси за този път, който не е даже третокласен?

Сега поради затворени входове към Пловдив, част от трафика е пренасочен по този път. Искам да попитам господата които са го оставили да доближи до настоящето положение:

Кога ще си вдигнете главите и ще си свършите работата, когато някой ваш родственик се окаже част от зародило ПТП поради настилката ли?

За вас работата е свършена с слагането на знак - " Неравности по платното за придвижване ", какъвто сложихте преди входа на Пловдив тъй като е по-лесно нали?”

Припомняме, че след тежката злополука в София, породена от някогашния футболист Георги Семерджиев, Министерство на вътрешните работи поде следващата акция против нарушителите на пътя. От тогава, единствено за последните 10 дни по пътищата на България починаха 10 индивида, а 220 са тежко ранени.

Ремонтите и реконструкцията на пътищата и огромната транспортна обсада на Пловдив занапред предстоят и за водачите ще става все по-трудно да избират маршрутите си. Тази част от Околовръстното обаче, не е планувана за ремонт.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР