Няколко дни, след като се разбра, че сайтове за нелицензирано

...
Няколко дни, след като се разбра, че сайтове за нелицензирано
Коментари Харесай

Как filmisub.com изчезна, а властта поиска затвор за онлайн пиратство

Няколко дни, откакто се разбра, че уеб сайтове за нелицензирано лъчение на филми онлайн към този момент ги няма, служебното държавно управление предложи промени в закона за справяне с пиратското наличие. Сред изчезналите платформи за стриймове на торенти (съдържание без уредено авторско право) са Filmisub.com и filmi7.com.

В поправките в Наказателния кодекс (НК), които ще бъдат импортирани в Народното събрание, се планува от 2 до 6 години затвор за " основаването, поддържането и даването на достъп до пиратско наличие в интернет ". При рецидив оптималната присъда да е 8 години. Според замисъла на законопроекта закононарушение ще е единствено дейното основаване на условия за пиратство, а не и потреблението на " услугата ". Това значи, че потребителите няма да носят отговорност за това, че гледат наличие без уредени авторски права.

Двете събития се случват без значение едно от друго. Но са свързани между тях, в случай че се съди от претекстовете към законопроекта на Министерския съвет.

Технологичният уебсайт допусна, че изгубването на пиратските уеб сайтове за кино евентуално не е обвързвано с дейности на ГДБОП или други български служби - по принцип щом уеб сайтове са свалени от органите на реда, това се оповестява на тяхната начална страница. Но е допустимо и противоположното, тъй като уеб страниците изчезват в един и същи миг. На страницата на filmisub.com се появи известие, че платформата " приключва активност вечно. Няма да работи повече в никакъв случай под безусловно никаква форма ". Придружено бе със известие, че уеб сайтове, които наподобяват закрития, " са основани за да ви заблудят и злоупотребят по някакъв метод посредством потребление на името ни ".

Ако си задавате въпроса за мащаба на този вид уеб сайтове, то класацията на Similarweb - самостоятелна международна метрика, може би ще ви даде малко изясненост.



Filmisub.com е в топ 30 по посещния в страната по отношение на безусловно всички уеб сайтове и платформи, включително Гугъл, Фейсбук. Ако се постави в подтекста единствено на стрийминг услугите и телевизионното и видео наличие, то тогава е в топ 5.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР