Няколко дни, след като ГЕРБ цитира писмо от главния прокурор

...
Няколко дни, след като ГЕРБ цитира писмо от главния прокурор
Коментари Харесай

Нинова уличи ГЕРБ в лъжа и обяви, че сделката е за "Техноимпекс" е проверявана

Няколко дни, откакто ГЕРБ цитира писмо от основния прокурор Сотир Цацаров, че не са осъществявани инспекции за придобиване на акции от " Техноимпекс " от страна на Корнелия Нинова, водачът на Българска социалистическа партия сподели документи, че такива инспекции е имало.

На " Позитано " 20 през днешния ден Нинова прочете няколко документа, измежду които и от Върховна касационна прокуратура. " Днес 12 март 1999 година, долоподписаният Пламен Цанков, прокурор при Върховна касационна прокуратура на Република България, одобрих в кабинет № 48, етаж 4 на Съдебната палата в град София лицето Корнелия Петрова Нинова, изпълнителен шеф на " Техноимпекс ", която съобщи следните документи по отношение на осъществявана предварителна инспекция за приватизацията на " Техноимпекс ", прочете Нинова.

След това прочете и заключението, че " от предварителната осъществената инспекция, в допълнение осъществената такава, в това число и от заключението на осъществената финансова проверка от 1998 година се постанова изводът, че при реализиране на приватизационната договорка на " Техноимпекс " министерството е спазило нужните процедури, изискуеми от закона, нормативната уредба, настояща в този интервал, заради което прокурорите смятат, че липсват задоволително данни, даващи учредения за формиране на авансово произвеждане и постановяват отвод за формиране на авансово произвеждане и приключват преписката ". Накрая водачът на Българска социалистическа партия цитира и документ, че сигналът е подаден от Константин Тренчев от " Подкрепа ".

Нинова уличи ГЕРБ в две неистини - от партията на Бойко Борисов лъжели, че не са подавани сигнали и не са правени инспекции на приватизацията на " Техноимпекс ". " ГЕРБ цитира писмо от основния прокурор Сотир Цацаров. Вие виждали ли сте го? Чели ли сте го цялото? Цялото на никое място го няма. Чете се едно изречение от него, само че не се демонстрира документа. Много апокрифно ГЕРБ крият това писмо. Аз се снабдих с него. Там написа, че с резолюция на Апелативна прокуратура София, от 10 юли 2017 година, според т. 14 от инструкции за реализиране на инстанционен и длъжностен надзор на прокуратурата, според заповед на основния прокурор, постановлението на Софийска градска прокуратура е доказано и също така е посочено, че по преписката не са налице данни за осъществени закононарушения по член 282 и 220 от Наказателния кодекс ", разяснява Нинова. Тя изясни, че става въпрос за текстове от Наказателния кодекс за длъжностни закононарушения за подписана неизгодна договорка или при нарушаване или несъблюдение на подписан контракт.

" Сега Нинова пита: Кой лъже? Защо лъжете за " Техноимпекс " и за Корнелия Нинова? Кой ще изясни за какво излъгахте ", попита водачът на Българска социалистическа партия. Тя се усъмни, че всичко около приватизацията се прави, с цел да се приказва за нея и " Техноимпекс ". И попита: " Чули ли сте някой да приказва за приватизацията на " Химко ", на " Кремиковци ", на " Булгартабак ", на електроразпредеителните сдружения? " И продължи да пита: " Кога " Булгартабак " ще бъде тествана? Или продажбата на " Сибанк ".

От думите на Нинова се разбра, че лидерска среща за измененията в конституцията няма да има. Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пратил писмо, че е ангажиран и праща шефа на правната комисия в Народното събрание Данаил КИрилов. Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ е дал отговор, че е в чужбина.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР