Няколко дни след като беше признат официално, световният рекорд на

...
Няколко дни след като беше признат официално, световният рекорд на
Коментари Харесай

Анулираха световния рекорд на Цанко Цанков дни след признаването му

Няколко дни откакто беше приет публично, международният връх на Цанко Цанков за най-дълго непрестанно и неасистирано плуване по река Дунав беше анулиран от Асоциацията за международни върхове (OWR).

" След детайлно преразглеждане на нови доказателства по отношение на върха и консултация с интернационалните органи, ние взехме решението да анулираме този международен връх. Нашата ангажираност към запазването на прозрачността и интегритета на процеса на верификация е от първостепенно значение. Ние подхождаме към тези въпроси доста съществено, с цел да поддържаме най-високите стандарти ", се споделя в изказването на OWR, изпратено до сътрудниците от " Спортал ".

Припомняме, че на 6 септември Цанков преплува 108.6 километра, което беше оповестено от неговия екип за нов връх, само че се оказа, че това е неверно. От една страна от Международната асоциация за плуване в открити води (WOWSA) упрекнаха Цанков и неговия екип в подаване на " манипулирани и непълни данни ", а настрана се оказа, че през 2021 година румънецът Богдан Зурбагиу е преплувал 115.8 километра.

Така се стигна до 19 септември, когато макар предизвестията на WOWSA да не прави нов опит, Цанков преплува 120 километра по река Дунав. В своя материал за анулирания връх WOWSA дефинират това като " ПР каскада ", целяща да почисти петното от репутацията на плувеца, оставено от първото плуване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР