Няколко дни се въздържах да го напиша, но постоянно е

...
Няколко дни се въздържах да го напиша, но постоянно е
Коментари Харесай

Евгений Кънев: По ограничено правителство не сме имали от Освобождението насам

" Няколко дни се въздържах да го напиша, само че непрекъснато е пред очите ми тази картина:
ББ събрал министрите и им натъртва: “и си запишете да казвате, че имунизациите са без-плат-ни и до-бро-вол-ни ”.
А министърът на опазването на здравето - Професор по медицина!!! - прилежно си записва.
Много хора сега споделят, че по-ограничено - извинете за мекия израз - държавно управление не сме имали след Освобождението.
Всъщност, мисля, настоящето е със същия произход, само че много по-рафинирано от тези, които управляваха 45 години България сред 9.9 и 10.11.
 Евгений Кънев: Политиците ни не са решили нито един значителен проблем в България Евгений Кънев: Политиците ни не са решили нито един значителен проблем в България
" Макар и рядко виждам тези неизменими 4-5 ТВ политолози и социолози, които ни “ориентират ” в политическата обстановка. Това, к...
И няма да ви подсещам за министрите - добритерпешевци с главно обучение след 9.9., а за последните преди измененията, чийто нрав са попили и сегашните министри.
Бях относително млад тогава, само че в моята среда непрекъснато се дискутираше блюдолизието пред мощните на деня - назначени от партийни секретари или самите те - партийни секретари. Как за всяка нова концепция, за всяко решение, за всеки опит да помръднеш машината напред трябваше да се молиш, да се харесаш, да угодиш на някое безличие - с цел да пробиеш стената на необятната незначителност на социализЪма. И най-много То - нищожеството - да види какво печели, в случай че допусне концепцията, решението или индивида нагоре по веригата ", съобщи икономистът Евгений Кънев в обществените мрежи.
" Та това е приликата с режима тогава - и преди, и в този момент - всичко се решаваше по целенасоченост и житейския проект на един човек минаваше през проекта на някое партийно предопределение, а триумфът на проекта зависеше от това какъв брой ниЗко, мазно, раболепно и незастрашаващо ползите на горестоящия бъде показан.
Или един път като пробиеш, нищо не се прави без да се съгласува, без позволение или с риск да засегнеш интереса на назначилия те.
Както беше написал гениалният Радой: “ Другарю, ти изправи глава, само че по-напред съгласувай това ”!
 Икономист: Икономическата стратегия на Българска социалистическа партия подлага на критика неолиберализма, а не споделя нищо за това по какъв начин се натрупа капитала през 90те Икономист: Икономическата стратегия на Българска социалистическа партия подлага на критика неолиберализма, а не споделя нищо за това по какъв начин се натрупа капитала през 90`те
" Погледнато положително, икономическата стратегия на Българска социалистическа партия в огромна степен съумява да разпознава проблемите през днешния ден, които една икономическа п...
Личното достолепие е противопоказно. Докато има облаги, доста хора като че ли нямат проблем със своята еластичност -независимо от възрастта.
А има ли разлика? Има.
Преди когато се изкажеш без да питаш, направиш нещо самичък, несъгласувано, без позволение ставаше “враг с партиен билет ”.
А през днешния ден си либерал, соросоид, еврогей. Но си непознато тяло в системата - тъй като си показал персонално достолепие.
Или може би няма разлика? ", съобщи още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР