Няколко дни ни делят от премиерата на първата българо-британска продукция,

...
Няколко дни ни делят от премиерата на първата българо-британска продукция,
Коментари Харесай

Водещото парче от саундтрака на Доза Щастие Sweetest Silence е написано за една вечер

Няколко дни ни разделят от премиерата на първата българо-британска продукция, носеща провокативното заглавие “Доза Щастие ”. Историята, въодушевена от биографичната книга “Падение и избавление ”, която споделя за 7 години от живота на младата майка Весела и нейната щерка Валя, ще се завърти от 8 ноември по киноекраните в цяла България. 
Трейлърът на кино лентата доста ловко загатва какво да чакат феновете – доста страсти, тежки подиуми, обич и малко сълзи. Към тази композиция може самоуверено да се добави и музиката, която обогатява и уплътнява историята. Основната тематика, както в филмовия откъс, по този начин и във кино лентата, е озаглавена „ Sweetest Silence “ и е дело на млада рок група от Ямбол. Георги Георгиев (вокал и китара), Ивайло Борисов (барабани) и Веселин Миланов (бас) основават групата Seconday
(https://www.fb.com/SECONDAYtheBand/) през 2015 година с концепцията да свирят същинска рок музика. Оттогава тримата не пропущат опция за изява, като аплайват на разнообразни рок фестивали и състезания, а в портфолиото им към този момент има участия на една сцена с реализатори като WASP, Avantasia, UDO Dirkschneider и българската тайфа SEVI. През април 2019 издават първото си независимо EP „ April’s Uprising ”.
Веселин Миланов си спомня за деня, в който са получили поканата: “Всичко стартира с едно телефонно позвъняване в 02:00 сутринта. Помня, че бяхме много ентусиазириани и съвсем не спахме тази нощ. Още на идващия ден имахме подготвена концепция, която да развиваме и не ни лиши доста време да създадем една приключена комбинация. Натиснахме жиците и композицията стартира бързо да придобива настоящия си тип. Беше трогателен миг за нас, тъй като се чувствахме въодушевени и разчувствани ”.
Автор на текста е вокалистът на групата Георги Георгиев. В него се преплитат тематиките за обич, мощ, разлъка и самотност. “Песента е за паралелните светове, които сътворяваме в нашето схващане, с цел да утешим вътрешните си демони в опит да се усещаме добре, въпреки и от време на време по неправилния път “, споделя Георги.
Премиерата на видеоклипа към Sweetest Silence, основан под режисурата на Яна Титова и сниман от оператора Мартин Балкански, се състоя през днешния ден, а песента към този момент може да бъде открита във всички познати платформи – YouTube, Spotify, Фейсбук и други

В саундтрака към кино лентата попадат и песни на реализатори, като Placebo, HayesY, Jin Monic, Рут Колева, Хилда Казасян и Васил Найденов. Продуценти са bTV Studios и NO BLINK Studio в лицето на Александър Алексиев и Николай Стоичков.

„ Доза благополучие “ потегля по кината от този петък - 8 ноември.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР