. Няколко деца са с леки наранявания след размяна на

...
. Няколко деца са с леки наранявания след размяна на
Коментари Харесай

Агресията между ученици в центъра на Пловдив разбуни духовете в социалните мрежи

 . Няколко деца са с леки пострадвания след замяна на удари, ритници и замеряне с яйца. Наложила се е и намесата на полицията, с цел да се предотвратят по-сериозни произшествия. В основата на спора се оказа нетърпимост към хора с друга полова ориентировка. Организаторът на митинга е 14-годишно момче. След случая се сложи въпросът по какъв начин и за какво се стигна до проведения пердах.

" Имаше над 50 момчета, някои бяха много интелигентни. Опитах се да беседвам с тях. По думите им градинката е за майки с деца, а не за хора с друга половост. Разбрахме, че са се организирали  в Instagram. Мятаха яйца, пръчки, павета. Имаше ранени девойки, а едно от тях припадна. Полицията се отзова съвсем незабавно. После пристигна и жандармерия. След като ги изгониха, момчетата потеглиха към площад " Съединение ". Там са наплюли други девойки ", описа една от свидетелките на случката. По думите на друга момчетата са били част от футболни агитки.  

В ефира на " Здравей, България " психиатърът доктор Веселин Герев изясни какво може да докара до сходно държание.

" В тази възраст настъпват съществени психически рецесии при развиването на младежите. Едната е рецесията на престижите. Това към този момент не са учителите и родителите, а бунтарите. Паралелно с с това върви и рецесията на целите, които към този момент не включват учебното заведение. Тези протестни прояви целят да се показва мощ. Третата рецесия е на сексуалността. За нея се приказва доста малко. В тази възраст момчетата стартират да се възприемат като момчета, а девойките като девойки. Нормално е, когато има разнообразни от тях да се прояви непоносимост. Нормално е 14-годишно момче да прояви такава експанзия. Това няма да е обикновено за 40-годишен мъж ", разяснява експертът.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР