Няколко десетки протестиращи дребни търговци на горива се събраха пред

...
Няколко десетки протестиращи дребни търговци на горива се събраха пред
Коментари Харесай

Търговци на горива отново излязоха на протест

Няколко десетки протестиращи дребни търговци на горива се събраха пред Министерски съвет в символ на митинг против подготвяните промени в Закона за горивата , съобщи БГНЕС.

Протест на дребните търговци продължава втори ден. Вчера те бяха пред Народното събрание, само че там не им бе обърнато внимание и по тази причина взеха решение през днешния ден да отидат пред държавната постройка. Недоволните са безапелационни, че в случай че поправките в закона не бъдат изтеглени, те имат подготвеност да блокират и границите.

Тази заран колони от цистерни потеглиха на митинг към София против измененията в Закона за горивата. Шествието потегли тази заран от столичното Околовръстно шосе. Протестиращите пристигнаха в ранния следобяд пешком пред Народното събрание, защото не бяха позволени да влязат в столицата с цистерните.

Малки търговци на горива се оповестиха срещу новия закон за търговия с петрол и артикули от нефтен генезис, признати на първо четене от Народното събрание при започване на месеца. С поправките се залага на засилени ограничения, които да лимитират сивия бранш. Въвежда се регистрационен режим за компаниите, повишени банкови гаранции и съществуване на стабилен капитал на сдруженията. За огромните компании и притежатели на хранилища за петрол и горива условието е за най-малко 3 млн. лева, за всяка бензиностанция ще се изисква по 20 хиляди лева, а дистрибуторските компании, които се занимават с пълнене на бутилки с полутечен газ - до 500 хиляди лева

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР