Няколко десетки националисти излязоха на по-малобройна от очакваното демонстрация във

...
Няколко десетки националисти излязоха на по-малобройна от очакваното демонстрация във
Коментари Харесай

Шепа бели националисти излязоха на демонстрация във Вашингтон

Няколко десетки националисти излязоха на по-малобройна от предстоящото проява във Вашингтон, заяви ДПА.

Това стана година след шествията в град Шарлотсвил, свикани под мотото "Да обединим десницата ", където протестиращ против расизма човек бе погубен от крайнодесен екстремист.

Националистите бяха ескортирани от стотици чиновници по сигурността по маршрута им, в това число около Белия дом.

Хиляди излязоха пък на ляв контрапротест в американската столица. Те скандираха против президента Доналд Тръмп и издигнаха плакати с послания, че "белите супремасисти " са "терористи ". Сред тях имаше и забележителна група анархисти със скрити лица от групировката "Антифа ".

Властите държаха двете групи разграничени и се готвеха със седмици да предотвратят експлоадирането на принуждение.

Началникът на полицията във Вашингтон Питър Нюшам заяви, че единствено един човек е бил задържан в безредния ден на митинги и контрапротести, в центъра на който бе шествие на бели националисти пред Белия дом, съобщи Асошиейтед прес.

Кметицата на столицата Мюриъл Баузър поздрави полицията за метода, по който се е справила с предизвикването. Тя сподели, че нейните чиновници сполучливо са защитили правото на хората свободно да показват мненията си и в същото време са опазили реда.

Имаше няколко напрегнати моменти, в които полицията влезе в битка с към 150 маскирани лица от лявата формация "Антифа " и на процедура се наложи да брани излезлите на митинг двайсетина бели националисти от няколко хиляди гневни контрапротестиращи, означи АП.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР