Няколко десетки хиляди души се събраха днес в центъра на

...
Няколко десетки хиляди души се събраха днес в центъра на
Коментари Харесай

Протест и във Виена по повод една година от управлението на коалиция между десница и крайна десница

Няколко десетки хиляди души се събраха през днешния ден в центъра на Виена макар снега и ледения мраз на кротичък митинг във връзка една година от ръководството на коалиция сред десница и последна десница в Австрия, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.

Около 17 000 стачкуващи по данни на полицията (50 000 съгласно организаторите) разкритикуваха миграционната и обществена политика на държавното управление. Те образуваха шествие по улиците на австрийската столица. Демонстрацията по апела на няколко леви организации беше във връзка първата годишнина от идването на власт на 18 декември 2017 година на коалиция, формирана от консерваторите на младия канцлер Себастиан Курц и крайнодясната Австрийска партия на свободата.

Правителството, което до края на годината е ротационен ръководител на Европейски Съюз, вкара голям брой антиимиграционни ограничения и одобри закон, с който се усилва оптималното позволено работно време до 12 часа дневно и 60 часа на седмица. Мобилизацията в този момент обаче наподобява много по-слаба, в сравнение с след предходното идване на власт на крайната десница в Австрия през 2000 година.

След една година ръководство, обединението сред десница и последна десница към момента има много висока известност (55,5 % планове за гласоподаване, съгласно допитванията), с помощта на процъфтяващата стопанска система и в подтекста на усилването на популистките трендове в Европа и по света.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР