Няколко държави, сред които Венецуела, Виетнам, Индия, Иран и Пакистан

...
Няколко държави, сред които Венецуела, Виетнам, Индия, Иран и Пакистан
Коментари Харесай

Куба произвежда 100 млн. COVID ваксини за няколко дъжави

Няколко страни , измежду които Венецуела, Виетнам, Индия, Иран и Пакистан са заинтригувани от създадената от Куба ваксина Soberana-2 против COVID-19, заяви институтът Finlay. Медикаментът обаче към момента е в развой на клинични изпитвания, съобщи " Спутник ".

Кубинският институт Finlay се готви да създаде 100 милиона дози от имунизациите си против COVID-19 тази година - за разрастващи се страни, както и за потребностите на национално равнище.

" Реорганизираме индустриалния си потенциал, тъй като в действителност имаме огромно търсене на имунизацията и би трябвало да се подготвим сами ", съобщи Висенте Верес, шеф на института, пред публицисти на обиколка в лабораторията в сряда.

Институтът за ваксини Finlay има двама претенденти за ваксина в развой на разработка, Soberana 01 и Soberana 02. Вторият сега е във фаза II, съгласно Световната здравна организация (СЗО).
 Русия внесе документи за вписване на имунизацията си
Русия внесе документи за вписване на имунизацията си " Спутник V " в Европейски Съюз

Ваксината към този момент е утвърдена в Аржентина, Беларус, Сърбия и други страни

Други кубински биотехнологични лаборатории работят върху още две ваксини, Abdala и Mambisa. Няколко ваксини във фаза III са утвърдени за незабавна приложимост и са част от стратегиите за всеобща имунизация. Сред тях са тези, създадени от Pfizer/BioNTech, Moderna и AstraZeneca.

Куба, с население към 11,5 милиона, ще се нуждае единствено от част от общото количество 100 милиона за своите вътрешни потребности.

Вторият стадий от изследванията фаза II на Soberana 02 стартира тази седмица в поликлиника - държавен медицински център - в столицата Хавана, с към 900 тествани субекта. Предишният стадий включваше към 100 души.

Но Верес добави, че през идващите седмици ще бъдат имунизирани 150 000 души на целия остров, до момента в който идващият месец ще стартират опити със Soberana 02 при деца.

Доброволците за момента не оповестяват за съществени странични резултати след имунизацията . За ваксини на други компании се появиха известия за умряли и тежки странични резултати. Има данни и за инфектирани, макар имунизацията.

Но към този момент няма директно доказана връзка сред смъртните случаи и имунизациите.

Верес акцентира, че Soberana-2 не съдържа жив вирус като доста други ваксини, а деактивирани вирусни частици.
 Ваксината на BioNTech/Pfizer стопира новия английски вариант на ковид
Ваксината на BioNTech/Pfizer стопира новия английски вариант на ковид

Вариантът, прочут като B.1.1.7, има огромен брой разновидности

Куба твърди, че слага здравето на хората над облагите от продуктите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР