Няколко часа след като новият Общински съвет в града положи

...
Няколко часа след като новият Общински съвет в града положи
Коментари Харесай

Броят отново над 60 000 бюлетини за избора на общински съветници в Бургас

Няколко часа откакто новият Общински съвет в града постави клетва, Административният съд в морския град взе решение да почете жалбата на Константин Бачийски и Бисер Русимов от партия  " Средна европейска класа " (СЕК). Те желаеха ново броене на бюлетините от изборите, оспорвайки мандатите, които партията получи. В момента СЕК има трима представители в Общинския съвет.

В съда водачът на партията Константин Бачийски съобщи, че е бил очевидец по какъв начин в една секция бюлетини на партията му са били трансферирани към друга партия: 

" Аз персонално присъствах в една от секциите и с очите си видях по какъв начин бюлетини, които са годни и са от " Средна европейска класа ", са поставени в купчинката на ГЕРБ. Там имаше препирня. Лично се убедих. Там имаме сигнали и от други лица, които са участвали по други секции. Вярвам, че изборният резултат не е правилно отразен и след тази съдебно-техническа експертиза ще потвърдим, че резултатите са разнообразни ". 

Юристите на СЕК прецизираха, че упорстват за броене единствено на техните бюлетини и че не оспорват самите избори, а процесът на преброяване на бюлетините.

" Става дума за 34 гласа разлика, които биха могли да трансформират много неща в съотношението в Общинския съвет. Нещо повече, дано да се има поради и събитието, че това е в полза на гласоподавателите и то не е някаква волност на един човек или на управлението на една партия ", съобщи юрист Богдан Йорданов пред . 

" Допускането на осъществяване на наново броене на над 60 хиляди бюлетини в региона на ОИК-Бургас ще отвори необятно вратите към неаргументирани оспорвания на решенията на ОИК и корист с права ", счита юрист Бошнаков.

Следващото съвещание по делото е планувано на 1 декември.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР