Няколко часа по-рано общинският съветник от ГЕРБ-СДС и зам.-председател на

...
Няколко часа по-рано общинският съветник от ГЕРБ-СДС и зам.-председател на
Коментари Харесай

Заместник-кметът на София по строителството подава оставка

Няколко часа по-рано общинският консултант от ГЕРБ-СДС и зам.-председател на СОС Георги Георгиев заяви също в пост в обществената мрежа, че Матов е с отнето право да разпорежда контракти за строителство, и настоя за пояснение. 

По думите на Георгиев с изрична заповед преди дни Васил Терзиев е лишил правата на личния си заместител с най-големият сектор. Според представителя на ГЕРБ столичният кмет дължи незабавни отговори за какво го е направил и дава три разновидността на отговор: " А) има подозрения, че Матов е корумпиран; Б) видял е, че Матов няма нужните експертни качества; В) Матов нито е подкупен, нито е неопитен обаче не слуша и по тази причина някой различен ще дърпа конците зад кадър ".

" Такова отнемане от пълномощия на най-важния заместник-кмет е без казус и го трансформира във фигурант. Това ли е обещаната бистрота и готовият екип на Терзиев? ", попита още общинарят от групата на ГЕРБ-СДС.

Малко по-късно самият Матов разгласи: " Подавам оставка като заместник-кмет на София с сектор " Обществено строителство ". Благодаря за доверието да поема този виновен сектор, само че заради персонални аргументи няма да мога да продължа да извършвам функционалностите си ".  

След поръчката за оставка, Георги Георгиев от ГЕРБ още веднъж разяснява: " Заместник-кметът по строителство с отнетите права преди минути е подал оставка. Има ли София кмет? Терзиев незабавно би трябвало да излезе и да изясни какво се случва с екипа му. За едни милион и половина жители запитвам ".

Към момента няма публична информация по тематиката от Столичната община, добавя БНР.

Иван Матов е представител на " Демократична България " в обединяването ПП-ДБ в столична община. Избран е с преференция в 24 МИР на София. Според визитката му, в последните 5 години той се занимава със тактика и промяна на държавни управления и обществения бранш в Близкия Изток като част от McKinsey & Company и A.T. Kearney. Матов е виновен за тактиката и въвеждането на икономическия и секторен проект за възобновяване от COVID-19 рецесията, трансформацията на индустриалния бранш, дигитализацията на администрацията, проектирането, основаването и оптимизацията на инфраструктурни мегапроекти и нови градове. Преди това, в продължение на 10 години се занимава с инфраструктурни мегапроекти в Близкия Изток, Европа, Азия и Карибския басейн с Vinci и SUEZ. Той е член на Националния съвет на " Да, България! ", координатор на секторните тактиките и секретар на тематична работна група " Модернизация и стопански напредък " в партията.

Иван Матов е приключил MBA в INSEAD в Париж и Сингапур, а преди този момент - строително инженерство в Мюнхенския механически университет (TUM) и École nationale des ponts et chaussées (ENPC) в Париж
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР