„Няколко болници осъдиха НЗОК, на практика лимитите са наказание за

...
„Няколко болници осъдиха НЗОК, на практика лимитите са наказание за
Коментари Харесай

Министър Кацаров иска отпадане на лимитите за болниците

„ Няколко лечебни заведения осъдиха НЗОК, на процедура лимитите са наказване за добре работещите лечебни заведения и премия за тези лечебни заведения които пациентите не търсят “, посочи здравният министър.

На второ място, министър Кацаров предлага да се обсъдят промени в цените на медицинските услуги. „ Ще упорствам да се вкарат коефициенти на цените на тези медицински услуги. Не е все едно дали индивида, който лекуваш, е на 20 или на 90 години, дали има съпътстващи болести “, уточни доктор Кацаров. Идеята му е да има по-справедливо възнаграждение.

Другата смяна е обвързвана с това да се трансферират повече действия от болничната в извънболничната помощ. „ Модерната медицина е все по-амбулаторна. Това ще разреши същата услуга да се прави на по-ниски цени “, сподели здравният министър.

Според него е належащо да се откри и механизъм да се въвлекат пациентите в контрола на активността. „ Една от стъпките е да създадем приложение и в случай че се регистрира активност на вашето здравно досие, да се пациентът да се осведоми – по този начин няма да се регистрират действия, които не са осъществени “, счита доктор Кацаров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР