Няколко авиодиспечери в Ню Йорк са чули аудиозапис, в който

...
Няколко авиодиспечери в Ню Йорк са чули аудиозапис, в който
Коментари Харесай

CBS News: Заплашиха сградата на Конгреса в САЩ заради отмъщение

Няколко авиодиспечери в Ню Йорк са чули аудиозапис, в който незнайни лица заплашват да влетят със аероплан в постройката на Капитолия и да отмъстят за иранския военачалник Касем Сюлеймани, оповестява CBS News.

"В сряда ще влетим със аероплан в Капитолия. Сюлеймани ще бъде отмъстен ", цитира телевизионният канал думите, които са били чути от ръководителите на въздушния трафик в Ню Йорк.

В момента не е открито кой е изпратил това известие.

Според CBS News, въпреки управляващите да не считат тази опасност от офанзива за евентуална, те проверяват навлизането в авиационни честоти. Експертите считат, че сходно нещо съставлява проблем, защото може да повлияе на инструкциите, които водачите получават.

Според източниците на канала, изпратено е било и известие до авиодиспечерите, с което да им се подсети неотложно да рапортуват за всяка опасност или аероплан, който се е отклонил от траекторията на полета си.

Отбелязва се, че ФБР не е коментирало този случай и са декларирали единствено, че се отнасят „ съществено към всички закани против публичната сигурност “. От Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати са съобщили пред телевизионния канал, че са в контакт със чиновниците на реда.

Според думите на източниците, денят, в който незнайните лица са заплашили да извършат нападението, не е определен инцидентно - в сряда Конгресът би трябвало да утвърди резултатите от президентските избори.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР