Някои войници в Източна Украйна казват, че няма да имат

...
Някои войници в Източна Украйна казват, че няма да имат
Коментари Харесай

Украинските войници: Нямаме друг избор, освен да се бием до края на войната

Някои бойци в Източна Украйна споделят, че няма да имат различен избор, с изключение на да се бият, до момента в който не завърши войната, макар опитите на държавното управление в Киев да активизира още военни, с цел да смени тези, които към този момент отдавна водят война без спиране, съобщи Ройтерс.

Законопроектът за попълване на оределия и отпаднал състав на украинските въоръжени сили е блокиран в Народното събрание. Но една от значимите промени в него е тази, че бойци, които са се били три години, ще могат да бъдат освобождавани от военна работа.

Президентът Володимир Зеленски разгласи, че военните оферират да бъдат мобилизирани още 450-500 000 украинци.

Семействата на някои военнослужещи, които от дълго време не са били ротирани, приканиха президента да откри метод да облекчи ситуацията им. Според бойците от отряд за водене на бойни дейности с дронове, ситуиран край опустошения град Бахмут, считат, обаче че сходни очаквания са нереалистични.

" Трийсет и шест месеца са много огромна част от живота ти, само че какво да се прави? Трябва да се бием с врага ", сподели 51-годишен оператор на безпилотен аероплан с позивна " Мак ". Той сподели това пред Ройтерс в бункер, до момента в който нощната тишина се раздираше от картечни откоси наоколо.

" Аз персонално не мога да си показва да ме демобилизират и да пребивавам граждански живот, до момента в който войната още не е завършила ", добави боецът от безпилотния батальон на 92-а обособена щурмова бригада. " Аз ще остана, до момента в който не спечелим. "

Батальонният пълководец Юрий Фьодоренко сподели, че са нужни още бойци, в частност, с цел да могат щурмовите елементи да се изтеглят на позиции по-далеч от фронта, където да се възстановят и да бъдат сменени от свежи подразделения.

Но и той се съмнява, че след три години на фронта ще бъде освободен от военна работа, предава Българска телеграфна агенция.

" Нека не се залъгваме, това няма да се случи ", сподели Фьодоренко пред Ройтерс в командния си пункт на друго място. " Ако се откажем от тези хора, които са опитни офицери, сержанти и бойци - хора, способни да извършват бойни задания, в случай че ги изпуснем, няма да има кой да се бие. "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР