Някои ваканционни дестинации в Европа могат да бъдат изумително скъпи

...
Някои ваканционни дестинации в Европа могат да бъдат изумително скъпи
Коментари Харесай

София e най-евтината европейска туристическа дестинация

Някои ваканционни дестинации в Европа могат да бъдат удивително скъпи – помислете за Монако, Швейцария и крайбрежието на Амалфи в Южна Италия. Континентът обаче може да се похвали с 44 страни и територии, което значи, че може да намерите всевъзможни дестинации.

Interrail Pass Eurail сформира лист с десетте най-достъпни града на Стария континент. И преди всичко в класацията е София. Според данните в класацията българската столица може да бъде прегледана единствено за 36.49 евро дневно.

Разположен в подножието на планината Витоша, градът постоянно е подценяван от туристите, които вместо това избират да карат ски. Той обаче има какво да предложи, с превъзходна архитектура, богата история и някои от най-евтините храни и питиета в Европа, написа Euronews.

Изданието изброява някои от локациите, които могат да бъдат посетени в столица. Сред тях са Софийската художествена изложба, която е с вход „ свободен “ всеки втори и четвърти четвъртък на месеца,  Националният исторически музей и Боянската черква.

Известна като „ Малкия Париж “ заради разпространяването на въодушевената от Франция архитектура и необятните булеварди, румънската столица е известна със своята оживена културна сцена. Букурещ заема и второ място в класацията на Interrail Pass Eurail.

Един ден в Букурещ може да коства към 38.67 евро.

Популярността на Будапеща непрестанно пораства, с помощта на своята спа просвета и завладяваща история. Въпреки това обаче градът към момента е трети измежду най-евтините дестинации в Европа със междинна дневна цена от 43.48 евро.

Струвайки приблизително 43.48 евро за бюджетен ден, Краков е единствено с няколко цента по-скъп от Будапеща - само че има какво да предложи.

Пълен с история и просвета, този полски град е дом на някои от най-хубавите паркове – като Парк Краковски, планиран във виенски жанр.

Сред по-малко известните градове на континента е Сараево. Един от дребното огромни европейски градове, които имат джамия, католическа черква, източноправославна черква и синагога в един и същи квартал, той има атмосфера сред изток и запад и предлага безчет развлечения.

Относително непознатата за туристите столица на Босна и Херцеговина ще ви коства  45.67 евро дневно.

Веднага по-късно се подрежда Белград със междинна дневна цена за циркулиране на града от 46.62 евро. Градът отдава респект на всички места на Никола Тесла.

Когато видите задоволително, можете да вземете нощен трен до Загреб - идващото най-евтино място в този лист.

И двете столици на Хърватия и Полша са известни, само че налични 51.41 евро е всичко, което през целия ден в Загреб ще ви коства.

Полската столица е друга налична алтернатива за европейска отмора, като междинната дневна цена е 52.30 евро.

Варшава е един от най-подвижните градове на континента, тъй че всички транспортни разноски могат да бъдат ниски. Много от главните му атракции, като Стария град и уличното изкуство в оживения квартал Прага, са безвъзмездни.

Помислете за Чехия и мозъкът ви евентуално ще отиде напряко в Прага. Страната обаче е дом на тонове вълнуващи градове - в това число Чески Крумлов, един от най-достъпните. Средната дневна цена за бюджет за посещаване на дестинацията в югоизточната част е 69.99 евро.

Доминиран от замъка си от 13-ти век, Чешки Крумлов е едно от най-живописните места в района на Южна Бохемия, а колоритният му исторически център е обект на международното завещание на ЮНЕСКО повече от 30 години.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР