„Някои в момента се строят, други се проектират, а за

...
„Някои в момента се строят, други се проектират, а за
Коментари Харесай

Регионалното министерство работи по 17 нови тунела

„ Някои сега се строят, други се проектират, а за трети има предпроектни изследвания. 8 от тях са по Автомагистрала „ Струма “. На разновидността, който е определен сега за Кресненското дефиле, са 5 дребни тунела. 6 са новите тунела по автомагистрала Русе – Велико Търново “, изясни Нанков.

Министърът разкри и в какъв времеви порядък би трябвало да са подготвени тези 17 тунела. „ 2023 година ще бъдат последните – тези в сектора на Кресненското дефиле. По-тежката тематика е ремонтът на съществуващите тунели, които са 34. Ремонтират се поетапно “, разкри Нанков.

Относно строителството на автомагистрала до Калотина, министърът разяснява, че сега тече процедура по желание на реализатор.

„ До месец ще завършваме тръжните процедури. Ако няма тъжби, още тази година стартираме с осъществяването и в границите на 2 години ще сме готови”, съобщи Нанков.

По думите му доникъде на годината ще започва публичната поръчка и за скоростен път от Видин до Ружинци. „ Забързахме се още веднъж и с 1 месец по-рано ще стартираме публичната поръчка за най-тежкия сектор – сред Ботевград и Мездра”, сподели още министър Нанков.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР