Някои учени наричат нашите гени присъда, която природата издава при

...
Някои учени наричат нашите гени присъда, която природата издава при
Коментари Харесай

Шест генетични мутации, които дават на хората „суперсили“

Някои учени назовават нашите гени присъда, която природата издава при зачеването на всеки субект. Те дефинират пола ни, цвета на кожата, на косата ни и дали сме предразположени към несъмнено генетично заболяване.

Има обаче характерни генетични вариации, които се демонстрират при някои хора. Ето 6 от тях:

Невероятно зрение

Човешкото око има три типа конуси, всеки от които може да разграничава към 100 разнообразни цвята. Повечето откриватели са съгласни, че очите ни могат да разграничат към един милион нюанси. Но съществуват и хора със „ свръхчовек “ визия. Тези човеци, най-вече дами, имат генетична разновидност, която им дава спомагателен конус. Именно по тази причина те могат да разграничат 100 милиона цвята.

Супер скорост

Въпреки че сме виждали хора със способността да се движат супер бързо единствено по комиксите, техните сили съществуват и в същинския живот. Тези хора имат мутирал ген , прочут още като „ състезателен ген “ . Проучване от 2008 година е посочило, че спортистите, които се движат най-бързо, имат този ген.
 проучване ThinkStock/Getty Images-->
Неразрушими кости

Чупливите кости са извънреден проблем, изключително с напредването на възрастта. Учени са открили, че генетичната разновидност на гена LRP5 управлява плътността на минерали в костите.
Определена разновидност на упоменатия ген основава резултат на нечупливост . Хората, които го имат, безусловно са супер здрави. Не е допустимо да счупят кост.

Невероятна еластичност

Синдромът на Марфан съставлява генетично заболяване, обвързвано с нарушавания в съединителната тъкан. Хората, страдащи от това заболяване, са високи, с дълги крака, и дълги, тънки пръсти. Повечето от забележимите признаци засягат скелета и точно по тази причина засегнатите са извънредно гъвкави.

Идеална памет

Съществуват хора, които могат да ви кажат във всеки един ден и час какво са правили. До момента са регистрирани 25 случая на хора с идеална памет .

Устойчивост на отрова

Представете си да изпиете огромно количество арсен и да не се отровите. В малко селце в Аржентина хората пият вода, в която има 80 пъти повече отрова, нужна, с цел да убие човек или животно. Жителите са развили разновидност в един от гените си, който оказва помощ за отблъскването на отровните субстанции.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР