Някои страни членки на Европейския съюз и особено приетите през

...
Някои страни членки на Европейския съюз и особено приетите през
Коментари Харесай

Цитат на деня: Сърбия е готова за ЕС, колкото България през 2007г.

" Някои страни членки на Европейския съюз и изключително признатите през 2007г. България и Румъния, не бяха по-подготвени за участие, в сравнение с е подготвена Сърбия в този момент, само че това е въпрос за Европейски Съюз. "

Това съобщи сръбският президент Александър Вучич в събота в Белград след среща с Дейвид Макалистър, основен докладчик на Европейския парламент за напредъка на страната към еврочленство.

Вучич сподели, че не споделя мнението на госта, че най-важното Сърбия да стане член на Европейски Съюз е върховенството на закона. " Ключовият въпрос е Косово, а втора по значимост е позицията на Сърбия по отношение на Русия - не върховенството на закона, което западни политици непрестанно ни акцентират. Никой от Европейски Съюз не пита, да вземем за пример, кой ще управлява Агенцията за битка с корупцията ", цитира думите му Радио Б92.

Президентът добави, че " единствено в договарянията със Сърбия има Глава 35 (Бел. ред. - " Други въпроси " е последната преговорна глава за участие и в нея попадат " разнородни въпроси, които са зародили в процеса на договаряния, само че не са покрити от другите преговорни глави ".) Затова е значим вътрешният ни разговор за Косово и Метохия - тъй като до момента в който няма прогрес в връзките по този въпрос, няма да има прогрес по пътя към Европейски Съюз. В същото време не виждам за Сърбия различен път, с изключение на този, който води към Европейския съюз. "

Според организация " Бета " посланието на Макалистър към сръбските управляващи е било да продължат с промените и изключително с тези в стопанската система, върховенството на закона и битката с корупцията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР