Някои собственици на бизнес все още са със схващането, че

...
Някои собственици на бизнес все още са със схващането, че
Коментари Харесай

Брандовете в TikTok – от потребители до създатели

Някои притежатели на бизнес към момента са със схващането, че TikTok е единствено за видеа на младежи, които пеят и танцуват. Платформата, която има над 70 млн. дейни консуматори единствено в Съединени американски щати на месечна база, в действителност може да е жизненоважен инструмент за ангажиране с вашите клиенти и намиране на нови, написа Хана Хол за изданието Inc.

Като се има поради голямата публика на TikTok и относително новия формат, стартирането в платформата може да се усеща като плашещо. По-късно тази година TikTok започва SMB Academy, с цел да помогне на дребния бизнес да борави с приложението – участниците ще се научат по какъв начин вярно да употребяват резултати във видеоклиповете си, да намират най-хубавата музика, да имат ясни цели в акциите си и да ползват други положителни практики.

Дотогава ето няколко потребни съвета от Даниел Джонсън от SMB към TikTok в Северна Америка, както и от притежатели на бизнес, постигнали триумф с приложението.

Бъдете консуматори

Преди да стане част от екипа за дребен бизнес в TikTok, Джонсън е била консуматор на платформата. Първият ѝ съвет е да се присъедините и да видите какви са трендовете. Изберете някои хаштагове, подобаващи за вашия бизнес, вижте типовете видеоклипове, които се свързват с тях. Сравнете вашия фийд с този на другар, с цел да разберете по-добре по какъв начин уеб сайтът таргетира усетите и навиците на хората. „ Колкото повече познавате общността, толкоз по-добре “, акцентира Джонсън.

Създавайте наличие особено за TikTok

Забравете за стандартните и добре планувани 15-секундни реклами. Джонсън приканва дребните компании да основават наличие особено за TikTok. Елементи като музиката, разделът For You и ангажираността на общността отличават тази платформа от останалите.

Тук като образец Джонсън показва основаната в Далас марка за бананово мляко Moola, която трансформира тактиката си за брандиране, с цел да дава отговор на общността на TikTok. Създаден е амулет на компанията – коала, като марката си партнира с инфлуенсъри, с цел да помогне за разпространяването си в приложението. Създава и собствен личен хаштаг с над 2 млн. гледания.

Изградете годна общественост

Разделът For You може да разреши на марките да доближават до консуматори, които не ги следват. И имайте поради, че постоянно секцията за мнения на едно видео в TikTok е също толкоз значима, колкото самото наличие.

Използвайте инструментите на TikTok за онлайн и офлайн триумф

TikTok може да подтиква незабавни продажби – неговата функционалност Shopify Storefront към този момент разрешава на потребителите да купуват непосредствено през приложението. Потребителите даже трансфораха навиците си за извършване на покупки в развлечение, като хаштагът “What TikTok Made Me Buy ” или „ Какво ме накара TikTok да купя “ сега има над 17 млн. преглеждания.

Една сполучлива история, която Джонсън отбелязва, е тази на Джъстин Баер, създател на марката за мъжко облекло Collars and Co. Той започва наличието си в TikTok през предишния април с видео, записано от 7-годишната му щерка на iPhone, което събира 50 хиляди гледания за ден. След генерирането на 40 хиляди $ през първия месец след стартирането на видеото продажбите на компанията се усилват приблизително с 40 % на месец.

По материал на Хана Хол за
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР