Някои служители на Google алармираха проблеми с изкуствения интелект на

...
Някои служители на Google алармираха проблеми с изкуствения интелект на
Коментари Харесай

Двама служители на Google се опитаха да спрат компанията да пусне своя чатбот Bard. Защо?

Някои чиновници на Гугъл сигнализираха проблеми с изкуствения разсъдък на компанията Bard. Двама от чиновниците са се пробвали да спрат компанията да пусне своята чатбот платформа с изкуствен интелект, съгласно отчет на Times, представен от Business Insider. Двама чиновници са били натоварени със задачата да оценят продукта, който разчита на изкуствен интелект. От отчета излиза наяве, че са имали терзания по отношение на това, че Bard генерира рискови или погрешни отговори.

През март двамата чиновници, оценяващи чатбота, предложиха да се блокира издаването на Bard в оценка на риска. Служителите считат, че макар защитните ограничения чатботът не е подготвен.

Според отчета ръководителя на отдела за нововъведения Джен Дженай трансформирала документа, с цел да отстрани рекомендацията, като по този метод се омаловажат рисковете от чатбота.
 Създателят на Gmail: чатбот като ChatGPT може унищожи бизнеса на Гугъл до две години
Създателят на Gmail: чатбот като ChatGPT може унищожи бизнеса на Гугъл до две години

ChatGPT се трансформира в обичано средство за задаване на въпроси измежду милиони консуматори

Дженай обаче разяснява, че е " коригирала неточни догатки и даже е добавила повече опасности и вреди, които би трябвало да бъдат прегледани ".

През последните месеци софтуерният свят се пробва да внедри артикули, които се базират на изкуствен интелект. Това се случи след нечуван триумф и голямата известност на ChatGPT на OpenAI, само че скоростта на развиване буди паника и у други специалисти.

Преди малко повече от месец Гугъл отвари достъп до чатбота си Bard, който би трябвало да се конкурира непосредствено с ChatGPT. Потребителите могат да се причислят към лист с чакащи, с цел да получат достъп до Bard. Опцията би трябвало да бъде " допълващо преживяване " към Гугъл Search, съгласно представител на компанията. Потребителите ревизират отговорите или източниците на Bard в Гугъл търсачката.

Компанията разгласи, че ще стартира да пуска инструмента в Съединените щати и Обединеното кралство, след което ще бъде възложен достъп и до други страни.

Още когато ChatGPT нашумя в края на предходната година управлението на Гугъл издаде " червен код ". Причината, съгласно колоса е, че ботът провокира опасения за бъдещето на търсачката на Гугъл.
 Гугъл пуска чатбота си Bard - противникът на ChatGPT
Гугъл пуска чатбота си Bard - противникът на ChatGPT

Компанията ще стартира да пуска инструмента първо в Съединените щати и Обединеното кралство

Главният изпълнителен шеф на компанията-майка на Гугъл, Alphabet Сундар Пичай взе участие в няколко срещи по отношение на тактиката на Гугъл за изкуствен интелект и насърчи голям брой групи в компанията да пренасочат напъните си към справяне със опасността, която ChatGPT съставлява за бизнеса с търсачки. Няколко месеца по-късно Bard беше реалност.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР