Някои събития могат трудно, дори е невъзможно, да се обяснят

...
Някои събития могат трудно, дори е невъзможно, да се обяснят
Коментари Харесай

Случайност? Някои от най-ужасните съвпадения в историята

 Джеймс ДИйн

Някои събития могат мъчно, даже е невероятно, да се обяснят с елементарна случайност. Ще ви разкажем за няколко озадачаващи съвпадения от международната история:

Фаталният мотор на Джеймс Дийн

Около гибелта на починалия през септември 1955 година американски артист Джеймс Дийн има много трагични съвпадения.

Автомобилът, в който той умрял, бил отбуксиран до гараж. Когато го ремонтирали, моторът паднал и раздробил крайници на механика. Но с това нещастията не спрели, тъй като след това гаражът, в който се намирал, изгорен до основи.

Самият мотор бил платен от някой доктор, който го поставил в своята спортна кола, а по-късно умрял в същия автомобил след злополука. В последна сметка автомобилът бил изместен в музей, където се откачил от стенда си непосредствено върху тийейджър, като му счупил крайници.

От музея колата била откарана в Орегон, където се изплъзнала от теглича и се врязала във витрината на магазина, против който била паркирана.

Всички тези случаи наподобяват като голям брой ужасни съвпадения. Но това не е всичко: през 1959 година колата била изпратена на галерия, където била прикрепена към стойка с железни основи и ненадейно се разпаднала на 11 елементи.

Като близнаци

Веднъж италианският крал Умберто I отишъл на обяд в ресторант, където разкрил, че ужасно доста си наподобява с неговия притежател. Те били родени в един ден, в един град, и двамата били женени за дами на име Маргарита. Освен това, по-късно, на 29 юли, 1900 година, ресторантьорът бил убит на улицата. В същия ден, откакто се чуло за това събитие, бил погубен и самият крал.

Мис „ Непотопяемата “

Вайълет Джесъп била стюардеса, медсестра и, по всичко наподобява, човек, носещ несгоди (що се отнася до кораби0). Тя работела на Кораба на Нейно Величество „ Олимпик “, когато той се врязал в бронирания крайцер „ Хаук “.

Когато „ Британик “ се натъкнал на мина, тя също била на борда. И, в случай че желаете вярвайте, тя била и на „ Титаник “, поради което й дали прозвището Мис „ Непотопяемата “.

Смърт на язовира „ Хувър “

Стоителството на язовира „ Хувър “ била неимоверно комплицирана задача. 96 индивида починали в процеса на строителство, а като цяло планът бил обвързван със 112 смъртни случая.

Първият смъртен случай станал на 20 декември 1922 година Загиналият се казвал Д. Г. Тирни.

Той бил топограф и се удавил, пробвайки се да откри най-хубавото разположение за язовира. Ужасът идва от обстоятелството, че последният смъртен случай по време на работа станал още веднъж в същия ден – 20 декемви, само че 13 години по-късно, а жертва станал синът на Д. Г. Тирни.

 Франц Фердинанд

Пророческият авто номер

Убийството на ерцхерцога Франц Фердинанд предизвикало началото на Първата международна война. Това събитие било белязано от две странни събития.

Когато Фердинанд пътувал към градската ратуша, бил изработен опит за нападение против него, само че бомбата попаднала в автомобил, в който ерьхерцогът не бил.

Единствената причина въпреки всичко да го убият била, че водачът му позволява неточност и завил на неправилно място. Там инцидентно минавал сръбският терорист Гаврило Принцип, който забелязал Фердинанд. Второто необичайно съвпадане е обвързвано с номера на колата на Фердинанд – AIII 118. Денят, поставил завършек на Първата международна война, е 11/11/18.

Убийства с разлика от 157 години

В Ердингтън, Англия, били осъществени идентични убийства с разлика от 157 години. Барбара Форест и Мери Ешфорд били изнасилени и удушени на 27 май.

Първата жертва била Мери Ешфорд, която през 1817 година се връща от танцова веселба, а втората – Барбара Форест – също била убита, връщайки се от нощни танци, което се случило през 1974 година

И двете девойки били на 20 години, съответствува и мястото на закононарушение. И в двата случая семейството на обвинения била Торнтън. И двамата мъже били пуснати поради липса на доказателства.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР