Някои са паднали върху паркирани коли. Над 20 см е

...
Някои са паднали върху паркирани коли. Над 20 см е
Коментари Харесай

Паднал сняг затрупа жена в Русенско

Някои са паднали върху паркирани коли. Над 20 см е снежната завивка, само че в композиция със мощния вятър има доста навявания. На места преспите стигат до метър и половина. Затворен е пътят за Кубрат и за селата Николово и Долно Абланово. Не се позволяват камиони над 12 тона от Русе за Варна, Силистра и София.

Снегът донесе доста несгоди както за водачите, по този начин и за пешеходците. Тази заран паднал сняг от постройка е затрупал 30-годишна жена. Настанена е в болничното заведение със строшен крайник.

И още за снежното злополучие.

9 са селата без ток, повредите се отстраняват. Градският превоз се движи със забавяне, има закъсали тирове в посока Мартен. Изнервени водачи недоволстват, че пътищата не са добре почистени, други обаче са тръгнали с износени гуми. Влаковете също имат забавяне.

Рекордьор в това отношение е влакът Варна - Русе, който нощес е просрочен със седем часа. По-късно обаче стана ясно, че не снегът, а случай с жена на релсите е причина за закъснението.

62 машини разчистват главните пътни артерии в Русенско. Повечето компании от Русе са разпуснали служащите си поради неприятното време. Децата, които не са в грипна почивка, няма да са на учебно заведение два дни, до момента в който ситуацията се възстановява.

Добрата вест е, че в района няма бедстващи хора. 4 спешни центъра в Русенско са в подготвеност да подслонят закъсали пасажери при потребност.
Още по тематиката Зимната конюнктура в страната
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР