Някои родители в Газа пишат имената на децата си върху

...
Някои родители в Газа пишат имената на децата си върху
Коментари Харесай

"Ако бъдат убити": Пишат имената на децата в Газа върху ръцете им, за да ги идентифицират

Някои родители в Газа пишат имената на децата си върху ръцете и краката им, с цел да ги разпознават, в случай че бъдат убити, оповестява Си Ен Ен.

Едно дете умира на всеки 15 минути, по данни на палестинска организация

Видеозаписи демонстрират по какъв начин ръцете и краката на палестинските деца са изписани на арабски език. 

Снимка: Ройтерс

Палестинското министерство на опазването на здравето в Газа в неделя заяви, че броят на жертвите доближи 4651, а на ранените 14 245.

Снимка: Видео скрийншот

Говорител на министерството доктор Ашраф Ал-Кидра сподели, че през последните 24 часа са били убити 266 души, в това число 117 деца. 

Снимка: Ройтерс

Властите в Газа са получили 1450 позвънявания по отношение на изчезнали хора, за които се счита, че са под руините, 800 от които са деца.

Снимка: Ройтерс

В същото време нов ескорт с филантропична помощ стартира да влиза в Ивицата Газа от Египет през граничния пункт " Рафах ".

Снимка: Ройтерс

17 камиона ще доставят разнообразни артикули от първа нужда в палестинската територия, където обстановката е сериозна след две седмици на израелска обсада и въздушни удари.

Всички запаси към този момент са раздадени в Газа, сподели за bTV Джонатан Крикс от ''Уницеф''

Вчера от Египет в Газа влязоха 20 камиона, които бяха първата филантропична помощ за палестинската територия от началото на спора на 7 октомври.

Снимка: Ройтерс

Според Организация на обединените нации тя е извънредно незадоволителна, тъй като възлиза на едвам 4% от дневните доставки преди нападението на “Хамас ”.

По оценки на международната организация е належащо всеки ден да идват по 100 камиона с филантропична помощ в Газа, където живеят към 2,4 милиона души, половината от които са деца. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР