Някои разработчици преживяха преждевременна радост и тревожна сутрин. Грешка в

...
Някои разработчици преживяха преждевременна радост и тревожна сутрин. Грешка в
Коментари Харесай

Радостта бе съвсем кратка: многомилионните печалби на разработчиците в Apple App Store през последните дни се оказаха бъг

Някои разработчици претърпяха преждевременна наслада и тревожна заран. Грешка в App Store Connect от известно време демонстрира милиони долари доходи от хоствани приложения в магазина. App Store Connect дава на разработчиците статистически данни и разбори, свързани с техните приложения. Въпреки че системата е много надеждна, понякога се появяват обособени проблеми, които могат да доведат до деформиране на данните.

В изявления в Mastodon през последните дни разработчици оповестяват, че данните за продажбите и облагата пресъздават доста погрешни данни. Заради бъга App Store Connect стартира да оповестява на разработчиците, че са спечелили доста повече от нормалното. Буквално милиони долари. Представените скрийншоти демонстрират доходи, вариращи от към 2 млн. $ до над 10 млн. $.

Един от скрийншотите демонстрира, че по някое време Apple е схванала за казуса. В горната част на страницата има известие, което гласи: „ Има проблем с данните за продажбите и приходите в 24-часовия аспект от 10 април 2024 година, 22:00 UTC. Работим по разрешаването му„.

Въпреки че грешката в отчитането тази заран накара някои сърца да бият по-бързо, в някои случаи тя може да докара до съществени проблеми. Така да вземем за пример фирмите, които са автоматизирали разноските си за реклама в App Store въз основа на приходите на час, може да открият, че системата краткотрайно внезапно е нараснала разноските за реклама. Въпреки че се регистрират в милиони долари, сходна неточност евентуално може да бъде извънредно скъпа. Все още обаче не са регистрирани такива случаи.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР